Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-07-2020 09:05

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο τριήμερο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 24ης Ιουλίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 27ης Ιουλίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 100 κλήσεις για βοήθεια, 55 πυρκαγιές, 27 ειδικές εξυπηρετήσεις και 8 ψευδείς κλήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 26ης Ιουλίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 27ης Ιουλίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές, 9 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 20.59 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κουζίνα διαμερίσματος (Studio) στον πρώτο όροφο μονώροφης οικοδομής στην οδό Δημήτρη Γεωργίου στην Γεροσκήπου Επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 21.14. Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθε εκτεταμένες ζημιές ηλεκτρικός και άλλος εξοπλισμός της κουζίνας. Από τον καπνό επηρεάστηκε η βαφή ολόκληρου του διαμερίσματος. Οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν από το διαμέρισμα κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Η ώρα 23.57 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην οδό Φιλοκτήτη στην βιομηχανική περιοχή Αραδίππου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 00.45. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς σε  αποθήκη όπου φυλάσσονταν οχήματα πολυτελείας. Ακολούθησε είσοδος με χρήση αναπνευστικών συσκευών στην αποθήκη και εξαερισμός με την χρήση συσκευής εξαερισμού θετικής πίεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 04.38 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά έκτασης ενός εκταρίου από ξηρά χόρτα αριθμό ελαιόδεντρων και κυπαρίσσια παρά τον δρόμο προς το φράγμα του Κουρή κοντά στο γήπεδο του Απόλλωνα στο χωρίο Κολόσσι Επαρχίας Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 06.25.  Στο μέρος της πυρκαγιάς ανευρέθηκε όχημα μάρκας Mitsubishi αγνώστων στοιχείων το οποίο έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

(IK/ΕΙ)