Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-08-2020 10:53

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 22ης Αυγούστου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 23ης  Αυγούστου 2020 ανταποκρίθηκε σε 46 κλήσεις για βοήθεια, 27 πυρκαγιές, 18 ειδικές εξυπηρετήσεις και σε μία ψευδή κλήση.

Στις 10.24 χθες, κατασβέστηκε πυρκαγιά έκτασης ενός εκταρίου από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και άχρηστα υλικά στο χωριό Περιστερώνα. Στο έργο κατάσβεσης ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα (από τους Σταθμούς Λακατάμειας και Περιστερώνας), μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Πολιτικής Άμυνας, όλα με τα πληρώματά τους.

Στις 11.54 χθες, κατασβέστηκε πυρκαγιά έκτασης ενός εκταρίου από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα και ένα εγκαταλειμμένο υποστατικό (φάρμα), στο χωριό Ποτάμι. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα (από τους Σταθμούς Λακατάμειας,  Περιστερώνας και  Ευρύχου), μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Πολιτικής Άμυνας και ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, όλα με τα πληρώματά τους.

Στις 12.53 χθες, κατασβέστηκε πυρκαγιά έκτασης δύο εκταρίων από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα στο χωριό Περιστερώνα (Κάμπος του Μύλου). Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Περιστερώνας, μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, μία Φορητή Μονάδα Πυρόσβεσης της Πολιτικής Άμυνας και ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, όλα με τα πληρώματά τους.

Στις 17.53 χθες, κατασβέστηκε πυρκαγιά έκτασης τεσσάρων εκταρίων από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό μπάλων σανού στο χωριό Αστρομερίτης, κοντά στην ΣΕΔΙΓΕΠ. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα (από τους Σταθμούς Λακατάμειας και Περιστερώνας) και ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, όλα με τα πληρώματά τους.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 23.55 χθες, κατασβέστηκε πυρκαγιά σε ξύλινο στέγαστρο (πέργολα) οικίας στις Κόκκινες Λάρνακας. Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές  εξοπλισμός και διάφορα αντικείμενα που βρίσκονταν στον χώρο της πέργολας. Επίσης, από τον καπνό επηρεάστηκε μέρος της οικίας. Για την κατάσβεση ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Λάρνακας. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΕΚ)