Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-08-2020 09:05

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 23ης  Αυγούστου  2020 μέχρι και τις 06.00 της 24ης  Αυγούστου  2020 ανταποκρίθηκε  σε 51 κλήσεις για βοήθεια, 28 πυρκαγιές ,16 ειδικές εξυπηρετήσεις και 7 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 12.24. η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά έκτασης 2½ εκταρίων από αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, χαμηλή άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων (χαρουπιές) σε δύσβατη περιοχή στην τοποθεσία «Σπήλιοι των Κοράκων» μεταξύ των χωριών Κάτω Αρόδες, Δρούσεια και Κρήτου Τέρρα. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.58. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: 3 πυροσβεστικά οχήματα από επαρχία Πάφου, Ταμείο Θήρας: 1 Φ.Μ.Π., Τμήμα Δασών: 2 πυροσβ. οχήματα (όλα με τα πληρώματα τους), 1 ιδιωτικός προωθητής γαιών και 1 ιδιωτικός εκσκαφέας. Πτητικά Μέσα: 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Η ώρα 15.09 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σεπυρκαγιά σε όχημα μάρκας Range Rover το οποίο βρισκόταν σε κίνηση στον παρακαμπτήριο δρόμο Τσερίου (Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού) παρά την βιομηχανική περιοχή Τσερίου. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Κλήθηκε στη σκηνή ασθενοφόρο όχημα λόγω του ότι άτομο που επέβαινε στο όχημα από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά εμφάνισε τάσεις πανικού. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε αποκάλαμα και ξηρά χόρτα και στη συνέχεια μπήκε σε αυλή αποθήκης εργοστασίου. Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα (σε λειτουργήσιμη κατάσταση), 200 μεγάλα πλαστικά βαρέλια χωρίς περιεχόμενο και διάφορα μηχανήματα. Προφυλάχθηκε το εργοστάσιο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και έγινε προληπτικά ψύξη σε 2 μεγάλα κενά βυτία με περιεχόμενο πετρελαιοειδών και σε μεγάλα κύλινδρα υγραερίου (κενά από υγραέριο αλλά υπό πίεση) που βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17.52. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και  5 πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Λευκωσίας με τα πληρώματά τους, 1 γεωργικός ελκυστήρας και 2 ιδιωτικοί εκσκαφείς.

Η ώρα 19.43 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά έκτασης 2 εκταρίων από ξηρά χόρτα σε δύσβατη περιοχή στην τοποθεσία «Πλευρά του Σταυρού» μεταξύ των χωριών Κυβίδες και Άγιου Αμβροσίου στην Λεμεσό. Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η ώρα 21.07. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας, 3 πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Λεμεσού και 1 Φ.Π.Μ από Ταμείο Θήρας. Καθ’ όλη την διάρκεια της νύκτας παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή.

Η ώρα 23.54 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σεπυρκαγιά σε πρόχειρη φρουταρία κατασκευασμένη από μεταλλικά δοκάρια και στέγη από τσίγκους στην οδό Μίλτωνος στην Λεμεσό . Από την πυρκαγιά η φρουταρία έπαθε εκτεταμένες ζημιές. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 00.25. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και 2 πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Λεμεσού με τα πληρώματά τους. Τα αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία .

Η ώρα 02.55 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σεπυρκαγιά σε αποθήκη στο αποχετευτικό σύστημα Άγιας Νάπας. Από την πυρκαγιά υπήρξαν ζημίες σε καλώδια, πλαστικούς αγωγούς και δύο δοχεία 20 λίτρων το κάθε ένα που περιείχαν χλώριο. Τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 03.35. Πέραν της κατάσβεσης, έγινε ψύξη σε μορφή σπρέι σε πλαστικό δοχείο χωρητικότητας 1000 λίτρων που περιείχε χλώριο 400 λίτρων περίπου και επηρεάστηκε ελαφρά από την πυρκαγιά το εξωτερικό περίβλημά του. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Σταθμό Αμμοχώστου με 3 πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένου και οχήματος χημικών. Τα αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

 

(ΝΝ/ΕΙ)