Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-09-2020 08:52

Δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 6:00π.μ. της 31ης Αυγούστου 2020 μέχρι και τις 6:00π.μ. της 1ης  Σεπτεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 44 κλήσεις για βοήθεια, 21 πυρκαγιές, 19 ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Ώρα 5.14μ.μ. Ανταπόκριση για πυρκαγιά, στην τοποθεσία Παλιολινός, μεταξύ των χωριών Τσάδα και Στρουμπί Επαρχίας Πάφου έκτασης ενός εκταρίου σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, καλλιέργειες και αριθμό δέντρων. Υπό έλεγχο στις 6:48μ.μ. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία πυροσβεστικά οχήματα από Επαρχία Πάφου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν μια φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας και μια από το Κοινοτικό Συμβούλιο Τσάδας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ώρα 10:37μ.μ. Ανταπόκριση για πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Κελοκεδάρων και Σαλαμιού, στην τοποθεσία Διπλόκουρβες, έκτασης τεσσάρων εκταρίων σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα από Επαρχία Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 2:02π.μ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν μια φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας και πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών, όλα με τα πληρώματά τους. Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Ώρα 1:12π.μ. Ανταπόκριση για πυρκαγιά σε κατοικία στην οδό Αγίων Ηλιόφωτων  στο Χωριό Κάτω Μονή Επαρχίας Λευκωσίας. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 1:52π.μ. Η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από ξύλινο καναπέ εξωτερικά της κατοικίας και μεταδόθηκε εξωτερικά στην ξύλινη στέγη της οικίας. Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθε μέρος της ξύλινης στέγης που ήταν επενδυμένη με κεραμίδια. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε να γίνει αποδόμηση μέρους της ξύλινης στέγης. Φαίνεται εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο.

Ώρα 3:09π.μ. Ανταπόκριση για πυρκαγιά σε ισόγειο χώρο διαμορφωμένο ως ξυλουργείο στην οδό Σπετσών στην Πάφο. Ανταπόκριση μελών της Αστυνομίας και  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 3:25π.μ. Από την πυρκαγιά το ξυλουργείο έπαθε εκτεταμένες ζημιές.

(ΕΧ/ΕΙ)