Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-10-2020 20:36

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στο δείπνο του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, στην αυλή του Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου Λεμεσό

Ευχαριστώ για την πρόσκληση του αγαπητού Προέδρου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού (Ε.Σ.Σ.Ε.) Λεμεσού, καθώς και των υπόλοιπων μελών της Διοικούσας Επιτροπής, να χαιρετήσω και να θέσω υπό την αιγίδα μου το σημερινό δείπνο.

Δράττοντας την ευκαιρία που μου δίνεται, θα ήθελα να συγχαρώ και συνάμα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λεμεσού, αλλά και όλες τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, το Σώμα Εθελοντών και όλους τους εθελοντές για την πολύ καλή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ταυτόχρονα, ευχαριστώ για την πολύτιμη αλλά και ανιδιοτελή προσφορά σας προς το κοινωνικό σύνολο.

Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λεμεσού έχει να παρουσιάσει αξιόλογο έργο και απαριθμεί σήμερα 80 Εθελοντικές Οργανώσεις μέλη, που αφορούν Συμβούλια και Επιτροπές Κοινοτικού Εθελοντισμού, Συνδέσμους, Σωματεία και Ιδρύματα με αξιόλογες δραστηριότητες στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες, πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα κρίσιμες για όλους μας. Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε μαζί της σοβαρές αλλαγές τις οποίες βιώνει ο καθένας από εμάς. Στο πλαίσιο των συνθηκών αυτών, οι εθελοντικές οργανώσεις συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας και να καλύπτουν ανάγκες ηλικιωμένων, παιδιών, ατόμων με αναπηρίες και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έρχεται αρωγός στις προσπάθειες αυτές και παρέχει οικονομική στήριξη προς τους φορείς που λειτουργούν προγράμματα που εμπίπτουν στο πεδίο της κοινωνικής φροντίδας. Στο πλαίσιο του νέου Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων του 2020, δόθηκε η δυνατότητα  παροχής προκαταβολής κρατικής ενίσχυσης και ήδη μεγάλη μερίδα των φορέων που επιχορηγούνται έχουν επωφεληθεί. Στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια για την όσο το δυνατό πιο έγκαιρη αξιολόγηση των αιτήσεων του 2020 και καταβολή των χορηγιών προς τις οργανώσεις.

Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή συμπαράσταση και στήριξη προς τις εθελοντικές οργανώσεις, έτσι ώστε όλοι μαζί να καταβάλουμε ενιαίες προσπάθειες για να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας υπηρεσίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Σας εύχομαι να περάσετε ένα ευχάριστο βράδυ.

-----------------------------

Σημ.: Το χαιρετισμό διάβασε, εκ μέρους της κας Υπουργού, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κα Μαρία Κυρατζή.

ΙΚ/ΕΙ