Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-11-2020 10:14

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 18ης Νοεμβρίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 19ης  Νοεμβρίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 33 πυρκαγιές, οκτώ ειδικές εξυπηρετήσεις και τέσσερις ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 13.28 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά η οποία έκαψε έκταση περίπου ενός εκταρίου από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε πολύ δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Χρυσοχούς και Δρούσεια σε πολύ δύσβατη περιοχή στην Επαρχία Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Πάφου με συνολικά πέντε πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.48. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν άλλα τρία πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και το Ταμείο Θήρας. Επιπρόσθετα ενεργοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τα δύο εκμισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. 

Η ώρα 14.29 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά στην οδό Ευριπίδου στην Λεμεσό σε εγκαταλειμμένο βοηθητικό υποστατικό το οποίο εφαπτόταν στο οίκημα συνδέσμου φιλάθλων ποδοσφαιρικής ομάδος. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15.14. Από την πυρκαγιά το εγκαταλελειμμένο υποστατικό υπέστη εκτεταμένες ζημιές και η οροφή του κατάρρευσε. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από παράνομη δραστηριότητα νεαρών.

(ΜΓ/ΣΧ)