Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2018 15:37

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Πρωθυπουργούς Ελλάδας και Βρετανίας

Το Κυπριακό και οι προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με τους Πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, ο κ. Εκπρόσωπος είπε ότι «στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία, εκτός των άλλων επαφών, να έχει συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας κα Τερέζα Μέι, την οποία ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο και συζήτησαν για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και για θέματα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς επίσης και για θέματα που αφορούν ειδικότερα στις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Βρετανία.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα. Υπήρξε αμοιβαία ενημέρωση τόσο για θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με τους γείτονές της, αλλά και για το Κυπριακό και τις προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη των συνομιλιών. Συζήτησαν, επίσης, και για άλλα θέματα που αφορούν στις διμερείς σχέσεις».

-------------------------

ΡΜ/ΑΜ/ΕΙ