Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-05-2018 21:03

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη στη χοροεσπερίδα του Αθλητικού Σωματείου Ορμήδειας

Η ενεργοποίηση των πολιτών στα κοινά και ιδιαίτερα σε δραστηριότητες πολιτιστικές, αθλητικές ή κοινωνικού περιεχομένου είναι σημαντικό εργαλείο καταπολέμησης ανισοτήτων, του αποκλεισμού και συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη, αλλά και στην πρόληψη.

Το Αθλητικό Σωματείο Ορμήδειας, το οποίο αναπτύσσει προγράμματα αθλητικά και πολιτιστικά, έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των σωστών αξίων σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη νέα γενιά.

Το να ανήκεις κάπου και να φροντίζεις για το σύνολο, ενισχύει τη συμμετοχή, την έκφραση άποψης και την προσφορά.

Και χρειαζόμαστε πολίτες οι οποίοι είναι ενεργοί στα κοινά και ξέρουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Να είναι υπεύθυνοι απέναντι στον εαυτό τους, να προστατεύουν το περιβάλλον, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στον δημόσιο χώρο και να σέβονται τη διαφορετικότητα.

Η προσφορά του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα, έχει αναγνωριστεί όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και από την πολιτεία. Και τα Σωματεία, τα οποία λειτουργούν στις κοινότητες, είναι οι ρίζες του αθλητισμού και του πολιτισμού του τόπου μας. 

Η αποψινή βραδιά είναι ιδιαίτερα συγκινητική γιατί θα τιμήσουμε αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α. οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Τιμούμε στα πρόσωπά τους το ένδοξο έπος του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 55-59, το οποίο συντάραξε το Πανελλήνιο. Ούτε οι αγχόνες, ούτε τα βασανιστήρια, ούτε οι εκτελέσεις γονάτισαν τους αγωνιστές. Οι Έλληνες της Κύπρου όρθωσαν το ανάστημά τους και με τις θυσίες τους, έδωσαν σε όλους εμάς την ελευθερία μας.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ το συμβούλιο και τους εθελοντές του Σωματείου, και σας καλώ να συνεχίσετε το πολυδιάστατο έργο σας, ένα έργο το οποίο είναι ανεκτίμητο, όχι μόνο για την κοινότητα, αλλά και για την πατρίδα μας.

(ΜΓ/ΑΜ/ΕΙ)