Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-04-2021 18:19

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου σε διαδικτυακή συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της ΚΣΣΕ

O βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), συμμετείχε σήμερα σε διαδικτυακή συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Συνέλευσης. 

Ως Εισηγητής της Επιτροπής για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού, ο κ. Ευσταθίου ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για τη διοργάνωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε συνεργασία με την ΚΣΣΕ, διαδικτυακής συζήτησης για το θέμα αυτό, την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021. Ο κ. Ευσταθίου σημείωσε ότι η διαδικτυακή συζήτηση, την οποία θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ κ. Rik Daems, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του κ. Daems για την ενεργότερη εμπλοκή των εθνικών κοινοβουλίων στις συζητήσεις που διεξάγονται για τη μετά COVID-19 εποχή.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην ανάγκη προσαρμογής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις νέες εξ αποστάσεως τεχνολογίες σε βάθος χρόνου, καθώς και στη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των παιδιών και δη των πιο ευάλωτων στην εκπαίδευση. Θα συζητηθεί επίσης η ανάγκη στήριξης του πολιτισμού και των φορέων του εν καιρώ κρίσης.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια συνεδρίας της Υποεπιτροπής της ΚΣΣΕ για την Παιδεία, τη  Νεολαία και τον Αθλητισμό, ο κ. Ευσταθίου αναφέρθηκε σε Σύσταση προς την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εμπεριέχεται σε προηγούμενη Έκθεσή του, του 2019, για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή. Αξιολογώντας τη μέχρι στιγμή ανταπόκριση της Επιτροπής Υπουργών στην εν λόγω Σύσταση, ο Κύπριος βουλευτής τόνισε ότι, δυστυχώς, η Επιτροπή Υπουργών δεν έχει ακόμα εκπονήσει μια συνολική στρατηγική για την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Η πανδημία COVID-19, υπογράμμισε ο κ. Ευσταθίου, έχει καταδείξει την επείγουσα ανάγκη προσαρμογής της εκπαίδευσης στις απαιτήσεις της νέας ψηφιακής εποχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προέτρεψε, τέλος, την Επιτροπή Υπουργών να διευρύνει το πεδίο δράσης της προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών στον διαδικτυακό χώρο.

(ΜΓ)