Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-04-2021 13:51

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Κ. Ευσταθίου σε άτυπη ανταλλαγή απόψεων των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της ΕΕ

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, συμμετείχε σήμερα διαδικτυακά σε άτυπη ανταλλαγή απόψεων των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), με θέμα τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Κατά τη συνάντηση, η προεδρική Τρόικα της COSAC (Γερμανία, Πορτογαλία, Σλοβενία) προέβη σε ενημέρωση των Προέδρων ενόψει της 3ης συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής (EκΕ) για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός.  

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τις διεργασίες, που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της ΕκΕ αναφορικά με τους υπό συζήτηση κανονισμούς της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της συμμετοχής των εθνικών κοινοβουλίων στη Διάσκεψη και στο θέμα της πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία θα δίδει βήμα στους Ευρωπαίους πολίτες για να μοιράζονται ιδέες και απόψεις τους για τα υπό συζήτηση θέματα της Διάσκεψης, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

 

ΕΧ/ΣΧ