Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2021 11:48

Δήλωση Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη κατά την υπογραφή Σύμβασης για την Εξάλειψη της Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου - Ολλανδίας

Με μεγάλη μου χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ για να υπογράψω τη Σύμβαση για την Εξάλειψη της Διπλής Φορολογίας αναφορικά με τους φόρους στο εισόδημα και την πρόληψη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, καθώς η Ολλανδία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που η Δημοκρατία δεν είχε συνάψει τέτοια σύμβαση.

Η υπογραφθείσα σύμβαση θα διασφαλίζει τον φορολογικό χειρισμό των συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών, παρέχοντας σταθερότητα και βεβαιότητα στους επενδυτές.

Είμαι σίγουρος ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών, καθώς και στην ενίσχυση και προώθηση των επενδύσεων μεταξύ Κύπρου και Ολλανδίας.

Τελειώνοντας, επιθυμώ να τονίσω ότι η Κυβέρνηση μας αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που προσφέρουν οι διμερείς συμβάσεις, στο πλαίσιο των μεταβαλλόμενων διεθνών συνθηκών, με στόχο να διασφαλιστεί η πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών.

(ΜΓ/ΣΧ)