Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-06-2018 11:39

Χαιρετισμός Επίτροπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη στην έναρξη του Διακρατικού Προγράμματος Πρόληψης Πυρκαγιών «Ήφαιστος»

Όπως κάθε καλοκαιρινή περίοδο, έτσι και αυτό το καλοκαίρι, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κυρίως στον τομέα της πρόληψης  εντείνονται περισσότερο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πυρκαγιών οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ οι πυρκαγιές στα δάση έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε στην προστασία των δασών μας και στη μείωση των πυρκαγιών κυρίως με την ενημέρωση, πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Σε αυτή την προσπάθεια, εκτός από τις αρμόδιες Yπηρεσίες του κράτους, σημαντικό ρόλο έχει και η κοινωνία των πολιτών. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Reaction”, την οποία με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να συγχαρώ για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αρμόδιους φορείς σε Κύπρο και Ελλάδα, εφαρμόζει το Διακρατικό Πρόγραμμα Πρόληψης Πυρκαγιών «Ήφαιστος». Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμοστεί και το επιτυχημένο σχέδιο «Παρατηρητές/τριε της Υπαίθρου» όπου θα δίνεται η ευκαιρία σε εθελοντές και εθελόντριες– παρατηρητές, να περιπολούν περιοχές υψηλού κινδύνου. 

Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών αφορά όλους μας. Είναι επιτακτική ανάγκη η συμβολή όλων μας. Πολιτείας και κοινωνίας. Καλώ τους πολίτες και τις πολίτιδες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή και να δημιουργήσουμε μια δυνατή συμμαχία ενάντια στις πυρκαγιές.

(ΜΓ)