Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-07-2021 10:39

Σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογή Κανόνων Κρατικών Ενισχύσεων σε Τομείς Αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος»

 

Το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων (ΓΕΕΚΕ) πραγματοποίησε στις 8 Ιουλίου 2021, ολοήμερο σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογή Κανόνων Κρατικών Ενισχύσεων σε Τομείς Αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος». Το σεμινάριο παρακολούθησαν αξιωματούχοι από όλα τα Τμήματα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ).

Κυριότεροι Στόχοι του Σεμιναρίου ήταν:

  1. Η αναβάθμιση της συνεργασίας του ΥΓΑΑΠ με το ΓΕΕΚΕ.
  2. Η επιμόρφωση του προσωπικού του ΥΓΑΑΠ σε θέματα Κρατικών Ενισχύσεων.
  3. Η προώθηση των Απαλλακτικών Κανονισμών για άντληση κεφαλαίων.
  4. Η ενημέρωση για την δημιουργία του Κεντρικού Μητρώου Κρατικών Ενισχύσεων.

Το Σεμινάριο αποτελείτο από τις πιο κάτω ενότητες και τις παρουσίασαν οι Λειτουργοί του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

  1. Έννοια και Διαδικασίες Κρατικών Ενισχύσεων (κ. Κωνσταντίνος Χολέβας)
  2. (α) Ειδικοί Κανόνες Κρατικών Ενισχύσεων για τον Τομέα της Γεωργίας
    (β) Κατευθυντήριες Γραμμές και Απαλλακτικοί Κανονισμοί (κ. Ιωάννης Ιωάννου)
  3. Ειδικοί Κανόνες Κρατικών Ενισχύσεων για τον Τομέα της Αλιείας - Κατευθυντήριες Γραμμές και Απαλλακτικοί Κανονισμοί (κα Έλενα Κυριάκου)
  4. Ειδικοί Κανόνες Κρατικών Ενισχύσεων για τον Τομέα του Περιβάλλοντος (κα Αθηνά Κυριακίδου)
  5. (α) Κανόνες Ήσσονος Σημασίας (De-Minimis) για τους Τομείς της Γεωργίας και Αλιείας
    (β) Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας
    (γ) Σημασία Απαλλακτικών Κανονισμών (κα Έλενα Ιωαννίδου)
  6. Ερωτήσεις/Απαντήσεις σε εξειδικευμένα θέματα.

Στον χαιρετισμό της η Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων κα Στέλλα Μιχαηλίδου, ανέφερε ότι το όραμα του Υπουργείου για αειφόρο, πράσινη και καθαρή Κύπρο ευθυγραμμίζεται με τις πολιτικές της ΕΕ ως περιγράφονται στην Πράσινη Συμφωνία. Τόνισε, επίσης, ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η οδός άντλησης κεφαλαίων μέσω των Απαλλαχτικών Κανονισμών, αφού υπάρχει σημαντικό περιθώριο αύξησης χρήσης των Κανονισμών αυτών, για να υποβοηθηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα και η οικονομία ευρύτερα.

Τέλος, η Έφορος ευχαρίστησε το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη συνεργασία και τη συμβολή του στη διοργάνωση και ανέφερε ότι το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί μέρος σειράς ανάλογων σεμιναρίων που θα παραθέσει το Γραφείο Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων σε όλα τα Υπουργεία.

Η παρουσίαση του σεμιναρίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων http://www.publicaid.gov.cy/publicaid/publicaid.nsf/csac16_gr/csac16_gr?OpenDocument.


(ΜΒ/ΕΧΡ)