Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2018 19:24

Δήλωση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – 5 Ιουνίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπενθυμίζει σε όλους μας ότι η αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων και η προστασία του πλανήτη εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές μας αποφάσεις και ενέργειες.

Η μείωση της κατανάλωσης πλαστικών αποτελεί το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα για την Κύπρο που είναι νησί, οι αρνητικές επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης πλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον είναι σοβαρές και ουσιαστικές. Για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου της μείωσης των αποβλήτων και τη σωστή περιβαλλοντική διαχείρισή τους έχουμε ξεκινήσει να εργαζόμαστε συστηματικά. Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε το μερίδιο της ευθύνης μας και να υιοθετήσουμε τις πρακτικές εκείνες που οδηγούν σε μια κοινωνία συνετούς κατανάλωσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη δημιουργία αποβλήτων αλλά και αποτελεσματικής διαχείρισής τους.

Στην Κύπρο έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ πλούσιο σε ποικιλία και αξία φυσικό περιβάλλον, η σημασία του οποίου αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα περιβάλλον για το οποίο ο καθένας από μας πρέπει να νιώθει περήφανος αλλά και υπεύθυνος για τη διατήρησή του.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θέτει υψηλά στις προτεραιότητές του τη διατήρηση της ακεραιότητας του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας και την αξιοποίηση των θετικών οικολογικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που μπορεί να έχει η προστασία και αειφόρος διαχείρισή του. Δεν λησμονούμε ότι το φυσικό μας περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κληρονομιάς που οφείλουμε να παραδώσουμε υγιή στις επόμενες γενιές.

___________

ΜΑΚ/ΣΧ