Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2018 09:25

Χαιρετισμός Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου στη συνέντευξη Τύπου του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ με θέμα «Ανακύκλωση Ρουχισμού», χθες

Ο Oργανισμός Ηνωμένων Εθνών θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.

Η ανθρώπινη υγεία είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία του περιβάλλοντος και την υγεία όλου του πλανήτη.

Η ρύπανση του περιβάλλοντος, η βιομηχανική ανάπτυξη, και η κλιματική αλλαγή, είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνδέονται γενικά με την υγεία του πλανήτη και έχουν αντίκτυπο και στην υγεία του ανθρώπου.

Θα σταθώ για λίγο στην κλιματική αλλαγή γιατί εκτός από τα οικοσυστήματα και την βιοποικιλότητα επηρεάζει και την υγεία. Πάρα πολλές ασθένειες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταδιδόμενες ασθένειες όπως η ελονοσία και ο δάγγειος πυρετός  αλλά και διατροφικές διαταραχές, ψυχικές ασθένειες, καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς και ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος  (WHO, teachers guide, 2008)

Επίσης διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες και παράγοντες του τρόπου ζωής μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές των φυσιολογικών γονιδίων και μετατροπή τους σε γονίδια που επιτρέπουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Πολλές γονιδιακές διαταραχές, που οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου, είναι αποτέλεσμα του καπνίσματος, του λανθασμένου διαιτολογίου, της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου ή της έκθεσης σε καρκινογόνους παράγοντες στους χώρους εργασίας και στο περιβάλλον. 

Ως Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος στηρίζουμε τις προσπάθειες των οργανωμένων συνόλων που στόχο έχουν την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.

Ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού προσφέρει ταυτόχρονα κοινωνικό και οικολογικό έργο αφού από την μία συμβάλλει στη μείωση των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση και από την άλλη με τα έσοδα ενισχύει τα προγράμματα στήριξης των καρκινοπαθών.

Συγχαίρουμε τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ γι’ αυτήν την πρωτοβουλία και δηλώνουμε πάντα στη διάθεση του για στήριξη του έργου του.

Εμείς, όπως και εσείς, πιστεύουμε πολύ στην πρόληψη και ο αγώνας μας για καθαρό περιβάλλον είναι και αγώνας για υγεία και καλή ποιότητα ζωής.

Συγχαρητήρια για το έργο σας και καλή δύναμη.

(ΑΧ)