Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2018 10:40

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ χαιρετίζει τη δημιουργία του Γραφείου Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού από τον Δήμο Στροβόλου, το πρώτο στην Κύπρο

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη χαιρετίζει τη δημιουργία του Γραφείου Ενεργού Πολίτη και Εθελοντισμού από τον Δήμο Στροβόλου, το πρώτο που δημιουργήθηκε στην Κύπρο.  Η τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλα τα σύγχρονα κράτη έχει πρωταρχικό ρολό στα θέματα της Κοινωνίας των Πολιτών. Και είναι η τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αναπτύσσει δράσεις με τις οποίες ενδυναμώνει την συμμετοχική Δημοκρατία.

Η πρώτη συνάντηση ενεργών πολιτών και πολιτισσών του Δήμου Στροβόλου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2018, στην οποία είχα την ευκαιρία να παραστώ και να παρουσιάσω τις πολιτικές μας στον τομέα αυτό,  έδωσε την ευκαιρία στους δημότες να ανταλλάξουν απόψεις με τον Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους για τα περαιτέρω βήματα στους τομείς της κοινωνικής συνοχής, του περιβάλλοντος, των ανθρωπιστικών θεμάτων και του πολιτισμού. Κύριος στόχος είναι η ενθάρρυνση περισσοτέρων δημοτών να ενεργοποιηθούν στα κοινά και ο σχεδιασμός δράσεων σε επίπεδο γειτονιάς, ενορίας και Δήμου.

(ΜΛ)