Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-08-2021 13:33

Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στη χθεσινή συναυλία «Ωδές αγάπης» που διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής

Είναι με ιδιαίτερη τιμή και χαρά που έλαβα την πρόσκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου τη συναυλία «Ωδές αγάπης» η οποία οργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής. 

Η συναυλία, πέραν από την πολιτιστική υφή της προάγει την πολύ σημαντική για την ανθρωπότητα έννοια της αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας καθότι, μέρος των καθαρών εσόδων της αποψινής εκδήλωσης θα δοθούν στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μία Ευχή». 

Η αγάπη και η προσφορά στο συνάνθρωπό μας είναι πανανθρώπινες αξίες.  Αποτελούν αξίες συνυφασμένες με την Κύπρο και καθρεπτίζουν την ιδιοσυγκρασία του Κύπριου. Η παρουσία ολονών μας, στην αποψινή συναυλία του καταξιωμένου καλλιτέχνη Κώστα Μακεδόνα, ενισχύει τις εθελοντικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα μέλη του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μία Ευχή» για επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου που αφορούν την εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών, την οικονομική στήριξη των οικογενειών τους και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.  

Οι διαχρονικές αξίες, τα ιδεώδη και τα ιδανικά της προσφοράς προς τον συνάνθρωπό μας αποτελούν πυξίδα προσανατολισμού για τον κάθε ένα από εμάς.  Για αυτό τον λόγο πρέπει να στηρίζουμε εκδηλώσεις όπως την αποψινή οι οποίες μας υπενθυμίζουν την ουσία της ζωής.     

Απόψε θα σιγοτραγουδήσουμε παρέα με τον Κώστα Μακεδόνα για την αγάπη.  Οι συστάσεις για τον αγαπητό Κώστα Μακεδόνα είναι περιττές καθότι, ως εξέχουσα ποιοτική μουσική προσωπικότητα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Τα τραγούδια του έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στο ελληνικό πεντάγραμμο.  Ως πιλότος, ο Κώστας Μακεδόνας θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον και θα μας ξεναγήσει σε τόπους κοντινούς και μακρινούς.  Μέσα από την μουσική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα ακούσουμε τραγούδια που έχουν στο επίκεντρο τους την αγάπη.   

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Επισκοπής και στους διοργανωτές της εκδήλωσης καθότι αυτή η αξιέπαινη μουσική εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της κοινότητας και της Κύπρου γενικότερα.  

Σας ευχαριστώ και είμαι βέβαιος ότι θα περάσουμε μία υπέροχη βραδιά απολαμβάνοντας το μουσικό ταξίδι με τις μοναδικές φωνές του καπετάνιου Κώστα Μακεδόνα, της Λίζας Θεοφάνους, του Μάρκου Κλεάνθους και της Δέσπως Προδρόμου και την άρτια μουσική συνοδεία της ορχήστρας που αποτελείται από τους Μιχάλη Σωτηρίου, Φρίξο Παναγιώτου, Αντώνη Πάφιου, Βαρβάρα Λουκά, Αντώνη Πολυκάρπου, Δημήτρη Παπανικολάου, Κωνσταντίνου Πάουρου και Άδμητου Πιτσιλλίδη. 

Εύχομαι σε όλους καλή ακρόαση.

  

(ΑΤ)