Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2018 20:05

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην εκδήλωση για την 40ή επέτειο του CIM

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στην αποψινή εκδήλωση για την 40ή επέτειο του «Cyprus Institute of Marketing» και μεταφέρω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί η όμορφη αυτή τελετή.

Το Cyprus Institute of Marketing έχει καταφέρει να καθιερωθεί στον χώρο της κυπριακής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες και τις επιδιώξεις της πολιτείας και παράλληλα συμβάλλοντας στη δημιουργία της Κοινωνίας της Γνώσης.

Τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, οι διακρίσεις, οι συνεργασίες και τα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει σε τομείς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου οικονομικού και επιστημονικού γίγνεσθαι, το οδήγησαν στο να εξελιχθεί σε μια πρωτοποριακή Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με διεθνή αναγνώριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Cyprus Institute of Marketing αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική σχολή της Κύπρου, με εμπειρία πολλών ετών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, το 1978 στη Λευκωσία, ενώ το 1984 επεκτάθηκε και στη Λεμεσό. Είναι μία Σχολή πρωτοπόρα, που έχει προσφέρει προγράμματα εκπαίδευσης κυρίως σε εργαζόμενους φοιτητές, ενώ πάνω από 10.000 απόφοιτοί της έχουν καταλάβει διευθυντικές θέσεις σε κυπριακές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, η Σχολή έχει αναπτύξει μια ενδιαφέρουσα και σημαντική συνεργασία με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα άλλων χωρών, σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των προσφερόμενων προγραμμάτων σπουδών της.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί αποφασιστικής σημασίας την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Για τον σκοπό αυτόν, έχει προβεί στην ίδρυση του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση, με στόχο τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση, τόσο των Δημόσιων όσο και των Ιδιωτικών Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης. Επιπλέον, προσπαθεί να διαθέτει τους αναγκαίους πόρους, ώστε να προσφέρει το πλαίσιο αύξησης της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των οργανισμών· παράλληλα επιδιώκει την αξιοποίηση σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ευκαιριών χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας τόσο στο βασικό όσο και στο ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συνεχίζονται και εντείνονται οι προσπάθειές μας για ανάπτυξη συνεργασιών, Διακρατικών Συμφωνιών, Μνημονίων Συναντίληψης και Συμφωνιών Αμοιβαίας Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών με άλλες χώρες. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η συστηματική προβολή της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσής μας σε εκπαιδευτικές εκθέσεις στο εξωτερικό, καθώς και σε Ημερίδες ενημέρωσης που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Άμεση επιδίωξή μας είναι και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), για τη διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας για αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, προχωρήσαμε σε τομές που προσδίδουν επιπρόσθετο κύρος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε να επιτύχουμε μια ανταγωνιστική και δυναμική οικονομία πραγματικά βασισμένη στη γνώση, ικανή για αειφόρο οικονομική ανάπτυξη, με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και με μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει και στηρίζει τη δράση τόσο του Cyprus Institute of Marketing, όσο και των άλλων ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων, αναγνωρίζοντας ότι εξυπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο να καταστεί η Κύπρος διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης για διεθνείς ακαδημαϊκούς και φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τις τοπικές ανάγκες.

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση, συγχαίροντας θερμά τη διεύθυνση του Ιδρύματος, τους καθηγητές, τους φοιτητές και όλους όσοι εργάζονται συστηματικά και υπεύθυνα για την επίτευξη των σκοπών και των στόχων του Cyprus Institute of Marketing.

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη μελλοντική πορεία του Ιδρύματός σας.

------------------------------

ΙΠ/ΕΙ