Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-11-2021 10:52

Ο Υπουργός Παιδείας παρέστη σε δείπνο που παρέθεσαν μαθητές και μαθήτριες της Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας

Πρ. Προδρόμου:Oι απόφοιτοι των Τεχνικών Σχολών προετοιμάζονται και αποκτούν γνώσεις, ικανότητες, δεξιότητες είτε για να συνεχίσουν άλλες σπουδές είτε για να εξασφαλίσουν αμέσως ενδιαφέρουσες και καλές θέσεις εργασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου παρέστη, χθες το βράδυ, σε δείπνο που παρέθεσαν οι μαθητές και μαθήτριες του Κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων της Α’ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  (ΤΕΣΕΚ) Λευκωσίας και οι σπουδαστές και σπουδάστριες του Προγράμματος Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του Παραρτήματος της Δημόσιας Σχολής ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Προδρόμου ανέφερε: «Απόψε σε αυτή την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στην Α’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας έχουμε την ευκαιρία να δούμε επί τω έργο τις επιδόσεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Έχουμε παράθεση δείπνου από τη Σχολή και, μαζί με τους εταίρους του Υπουργείου, -και πρώτα από όλα με τις Εργοδοτικές Οργανώσεις με τις οποίες υπάρχουν Μνημόνια Συνεργασίας για την Τεχνική Εκπαίδευση και Επαγγελματική Κατάρτιση- θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα επιτεύγματα των μαθητών και των μαθητριών μας.

Είναι μια προσπάθεια που κάνει συνέχεια το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) να αναβαθμίσουμε, να μεταρρυθμίσουμε και να ενισχύσουμε την Τεχνική Εκπαίδευση και την Επαγγελματική Κατάρτιση, γιατί πραγματικά μπορεί να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και στους αποφοίτους της.

Δίνοντας τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, συνδεδεμένη με την κοινωνία και με την αγορά εργασίας, η Τεχνική Εκπαίδευση και η Επαγγελματική Κατάρτιση έχουν σίγουρο μέλλον στον τόπο μας και θα πρέπει και από την πλευρά του ΥΠΠΑΝ να τους δώσουμε κάθε δυνατότητα.

Μια τέτοια εκδήλωση, όπως η αποψινή, δείχνει ότι οι απόφοιτοι των Τεχνικών Σχολών προετοιμάζονται και αποκτούν γνώσεις, ικανότητες,  δεξιότητες είτε για να συνεχίσουν άλλες σπουδές στον στίβο της επαγγελματικής εκπαίδευσης είτε για να εξασφαλίσουμε αμέσως ενδιαφέρουσες και καλές θέσεις εργασίας».

ΙΠ