Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-11-2021 18:35

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας μεταβαίνει στο Παρίσι

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου αναχώρησε σήμερα για το Παρίσι.

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας θα παραστεί στις εργασίες της 41ης Γενικής Διάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ, και την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, στο συνέδριο «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τις Αρχαίες Γλώσσες», μετά από πρόσκληση του ομολόγου του κ. Jean-Michel Blanquer, τον οποίο θα συναντήσει και κατ’ ιδίαν, για να συζητήσουν θέματα διμερούς συνεργασίας και να συνυπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα εκπαιδευτικής, γλωσσικής και πολιτιστικής συνεργασίας για τα έτη 2021-2025. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, αρμόδιο για θέματα Γαλλοφωνίας κ. Jean- Baptiste Lemoyne και την Υφυπουργό Νεολαίας κα Sarah El Haïry.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Προδρόμου θα συναντηθεί ακόμα με τον Πρύτανη της Ακαδημίας του Παρισιού κ. Christophe Kerrero και τη Διευθύντρια του Ελληνικού Σπιτιού στο Παρίσι (Fondation Hellénique) κα Maria Gravaris-Barbas.

Το βράδυ της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας θα μιλήσει στην Κυπριακή Κοινότητα Γαλλίας με θέμα: «Οι δεσμοί Γαλλίας – Κύπρου διά μέσου της Ιστορίας και μέσα από την κοινή ευρωπαϊκή προοπτική».

Ο κ. Προδρόμου επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021.

(ΙΠ/ΕΚ)