Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-02-2022 11:37

Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Χειροσφαίρισης Αρρένων και Θηλέων Λυκείων/ΤΕΣΕΚ 2021-2022

Η Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει την ολοκλήρωση των Παγκυπρίων Αγώνων Χειροσφαίρισης Αρρένων και Θηλέων, Λυκείων και ΤΕΣΕΚ  2021-2022.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, λόγω της πανδημίας. Στην επιτυχία συνέβαλαν η αθλητοπρέπεια και η ευγενής άμιλλα ,που χαρακτήριζε τους αθλητές/αθλήτριες, καθόλη τη διάρκεια των αγώνων. Ως εκ τούτου θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές/τριες που διαγωνίστηκαν, καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτών των αγώνων.

Οι Παγκύπριοι Αγώνες Χειροσφαίρισης διεξήχθησαν σε τρεις φάσεις:

  • Προημιτελικοί αγώνες (αρρένων)
  • Ημιτελικοί αγώνες (αρρένων και θηλέων)
  • Τελικοί αγώνες κατάταξης (1η, 2η, 3η, 4η θέση)

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 1/02/2022, 2/02/2022 και 4/02/2022 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», καθώς και στην κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών του Λυκείου Λατσιών.

Στους αγώνες συμμετείχαν τα πιο κάτω σχολεία:

Αρρένων

Λύκειο Κύκκου Α΄

Λύκειο Κύκκου Β΄

Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου

Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης

Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφος

Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα

Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Θηλέων

Λύκειο Κύκκου Α΄

Λύκειο Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη Παλαιομετόχου

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας

Στον τελικό Θηλέων προκρίθηκαν οι ομάδες του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και του Λυκείου Κύκκου Α΄. Οι αθλήτριες και των δύο ομάδων κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για τη νίκη και μετά από ένα ωραίο αγώνα,  αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια η ομάδα του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας με σκορ 25-12.

Στον τελικό Αρρένων οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Προημιτελική και Ημιτελική φάση ήταν το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου και το Λύκειο Κύκκου Α΄. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και διεξήχθηκε με ιδιαίτερο πάθος, αλλά και αθλητοπρέπεια. Στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη και την κατάκτηση της 1ης θέσης του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης, η ομάδα του Λυκείου Κύκκου Α΄ με σκορ 30 – 25.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στις νικήτριες ομάδες Αρρένων και Θηλέων, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και διαγωνίστηκαν, προσφέροντας όμορφο θέαμα και πολλές συγκινήσεις.

Η τελική κατάταξη των πιο πάνω σχολείων είναι η ακόλουθη:

Αρρένων

1η θέση: Λύκειο Κύκκου Α΄

2η θέση: Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου

3η θέση: Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφος

4η θέση: Λύκειο Κύκκου Β΄

Θηλέων

1η θέση: Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

2η θέση: Λύκειο Κύκκου Α΄

3η θέση: Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας

4η θέση: Λύκειο Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη Παλαιομετόχου

Η Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΑΝ οφείλει θερμές ευχαριστίες σε όσους υπήρξαν σημαντικοί αρωγοί στην πραγματοποίηση των φετινών αγώνων. Στους συνοδούς των αθλητών/αθλητριών, εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και σε όσους ανατέθηκαν καθήκοντα, τον ΚΟΑ, τη Σχολική Εφορεία και τη Διευθύντρια του Λυκείου Λατσιών, για την ευγενή παραχώρηση των αθλητικών τους χώρων, καθώς επίσης και στους διαιτητές, μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης της ΚΟΧ, για την εθελοντική και άψογη συμβολή τους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.

(ΕΚ/ΕΧΡ)