Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-02-2022 09:51

Οπτικογραφημένο Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην «Βραδιά Αγάπης» του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, χθες

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω την ετήσια «Βραδιά Αγάπης» που διοργανώνει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Μια βραδιά, η οποία, σε συνέχεια της πολυδιάστατης δραστηριότητας των μελών του Συνδέσμου, στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση της υψηλής και αξιέπαινης αποστολής του.

Αποστολή, άμεσα συνυφασμένη αφενός με την προσφορά υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και αφετέρου την πολύπλευρη στήριξη προς τις οικογένειές τους.

Μια αποστολή που επιτελείται με την:

  • Δωρεάν παροχή των υπηρεσιών των δύο Κέντρων Ανακουφιστικής Φροντίδας, της Αροδαφνούσας και του Ευαγόρειου.
  • Την κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών σε όλη την Κύπρο.
  • Την διαφώτιση του κοινού για θέματα σχετικά με τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.

Δράσεις που καθιστούν τον Σύνδεσμο και τα μέλη του πολύτιμο συνοδοιπόρο και αρωγό του κράτους και των Υπηρεσιών Υγείας, όσον αφορά την προσπάθεια ολιστικής αντιμετώπισης του καρκίνου.

Κυρίες και Κύριοι,

Θα ήθελα να σημειώσω πως συνεπίκουροι στην προσπάθεια του Συνδέσμου για βελτίωση και επίλυση των προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς και οι οικογένειές τους, προχωρήσαμε στη λήψη σειράς στοχευμένων αποφάσεων.

Ενδεικτικά και μόνο σημειώνω:

  • Την ανάπτυξη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, ένας των πρωταρχικών σκοπών της πρόσφατα ανασυσταθείσας Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου
  • Την προώθηση της ετοιμασίας νομοθεσίας για την ανακουφιστική φροντίδα υγείας, με ανθρωποκεντρική και πολυθεματική προσέγγιση
  • Την αναβάθμιση και επέκταση των ανιχνευτικών πληθυσμιακών προγραμμάτων

Και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζω το γεγονός ότι στη βάση της στρατηγικής που υιοθετήθηκε, σε στενή συνεργασία με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και το σύνολο των αρμόδιων Οργανώσεων, στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας.

Μια στρατηγική προς την οποία θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε, ενδυναμώνοντας, πέραν των δικών μας πολιτικών, τη δραστηριότητα που αναλαμβάνουν τα μέλη των σχετικών με τον καρκίνο Οργανώσεων.

Απτή απόδειξη της αναγνώρισης του έργου που επιτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος αποτελεί και η κρατική χορηγία κατά το 2021 ύψους €900.000.

Φίλες και φίλοι,

Καθοριστικής σημασίας των κοινών προσπαθειών υπήρξαν πάντοτε οι δικές σας ανιδιοτελείς πράξεις, οι οποίες συνέβαλαν τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευημερίας των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

Είναι στον εθελοντισμό και την κοινωνική ευαισθησία όλων εσάς που επενδύει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, προκειμένου να συνεχίσει να θέτει και να υλοποιεί στόχους.

Αυτούς ακριβώς τους στόχους εξυπηρετεί και η εκδήλωση που φέτος διοργανώνεται.

Είμαι πεπεισμένος, πως όλοι μαζί ως κρίκοι μια μεγάλης αλυσίδας κοινωνικής αλληλεγγύης θα δώσουμε μέσα από τη συνεισφορά μας συνέχεια στη μεγάλη αυτή προσφορά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Φίλες και Φίλοι,

Την ίδια στιγμή, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας αλλά και να επαινέσω την Lidl Κύπρου, η οποία μέσα από τις δράσεις που αναπτύσσει στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους συμπαραστάτες του Συνδέσμου.

Καταλήγοντας, εκφράζω τις θερμότατες ευχαριστίες της Πολιτείας στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και το υπόλοιπο προσωπικό, και κυρίως τους εθελοντές, που πλαισιώνουν τη λειτουργία του Συνδέσμου, οι οποίοι χάρις στη ξεχωριστή αφοσίωσή τους αναδεικνύονται σε πηγή  ελπίδας  για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και σας βεβαιώ πως αναγνωρίζοντας το πολυσήμαντο έργο που επιτελείται, η πολιτεία θα είναι, εκ καθήκοντος, στο πλευρό τόσον εσάς όσο και των πασχόντων συμπολιτών μας.

Σημ. Για το οπτικογραφημένο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, πατήστε εδώ.

(ΡΜ/ΝΓ/ΣΧ)