Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2022 10:38

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναχωρεί απόψε για το Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής αναχωρεί απόψε για το Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ειδική Σύνοδο «UNEP@50» της Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον. Το γενικό θέμα της «UNEP@50» είναι η ενδυνάμωση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (United Nations Environment Programme - UNEP) σε σχέση με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής διάστασης της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Ανάμεσα στους στόχους της Συνόδου είναι και η προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (Στοκχόλμη, 2-3 Ιουνίου 2022), όπου θα εορταστεί η 50ή επέτειος από τη δημιουργία του UNEP. Το UNEP δημιουργήθηκε το 1972 για να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, καθορίζοντας την παγκόσμια ατζέντα για το περιβάλλον, ενθαρρύνοντας τις συνεργασίες μεταξύ των κρατών και προωθώντας συγκροτημένη εφαρμογή της περιβαλλοντικής διάστασης της αειφόρου ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ναϊρόμπι, ο κ. Υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις, καθώς και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ναϊρόμπι και Έξαρχο Κένυας κ. Μακάριο.

(ΕΚ/ΙΚ)