Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2022 11:27

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη της COSAC, στο Παρίσι

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (επικεφαλής), κα Μαρίνα Νικολάου και κ. Κωστή Ευσταθίου, θα συμμετάσχει στην 67η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα διεξαχθεί στο Παρίσι, μεταξύ 3 και 5 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την αντιπροσωπία συνοδεύουν η Πρώτη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Χαρά Παρλά και η Λειτουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ευδοκία Σάββα.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα διεξαχθεί συζήτηση για την κρίση στην Ουκρανία. Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως η αξιολόγηση των επιτευγμάτων της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή μετάβαση, καθώς και συζήτηση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο κ. Ευσταθίου θα συμμετάσχει την Παρασκευή 4 Μαρτίου, σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής για τον Πολιτισμό, τη Διαφορετικότητα και την Πολιτιστική Κληρονομιά, ο κ. Ευσταθίου θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες και τους κύριους άξονες δράσης της Υποεπιτροπής για το 2022.

(ΜΓ/ΕΧΡ)