Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-03-2022 15:42

Δελτίο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, και συζήτησε τα ακόλουθα θέματα:

1. Ο περί Συνεργασίας των Πανεπιστημίων και Οργανισμού/Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Νόμος του 2020.

(Αρ. Φακ. 23.01.061.065-2020)

Η επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και εμπλεκόμενων φορέων, συνέχισε τη συζήτηση του πιο πάνω νομοσχεδίου, σκοπός του οποίου είναι η νομοθετική ρύθμιση της συνεργασίας των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων με τον ΟΚΥΠΥ και τα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια για κλινική εκπαίδευση των φοιτητών των Ιατρικών Σχολών σε αυτά. Η επιτροπή αποφάσισε όπως παρασχεθεί εύλογος χρόνος στους εμπλεκόμενους φορείς για συνέχιση της διαβούλευσης και επιφυλάχθηκε να επανέλθει επί του νομοσχεδίου.

2. Συμπερίληψη μίας εξωσωματικής θεραπείας στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ).

(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Χαράλαμπου Πάζαρου, Ευθύμιου Δίπλαρου, Σάβιας Ορφανίδου, Μαρίνας Νικολάου, Νίκου Κέττηρου, Χρίστου Χριστόφια, Πανίκου Λεωνίδου, Χρύσανθου Σαββίδη, Χρίστου Χρίστου, Μιχάλη Γιακουμή και Κυριάκου Χατζηγιάννη)

(Αρ. Φακ. 23.04.039.033-2022)

Η επιτροπή, στην παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών και εμπλεκόμενων φορέων, ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα υπογόνιμα ζευγάρια, ιδιαίτερα για το υψηλό κόστος που απαιτούν οι εξωσωματικές θεραπείες, και συζήτησε για τη δυνατότητα ένταξης τουλάχιστον της εξωσωματικής θεραπείας στο ΓΕΣΥ. Η επιτροπή επιφυλάχθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση επί του θέματος στην αμέσως επόμενη συνεδρία της.

__________________________________

Γραμματεία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Email: parliamentary-commitees@parliament.cy

 

(ΙΚ/ΣΧ)