Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-04-2022 09:11

Συμμετοχή μελών κυπριακής αντιπροσωπίας στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαϊδης και κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν, τη Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022, στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 2ου Μέρους της Συνόδου 2022 της ΚΣΣΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 29 Απριλίου 2022.  Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ της Βουλής κα Έλενα Περσιάνη.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, οι συνέπειες της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η αποϊδρυματοποίηση ατόμων με αναπηρία, η καταπολέμηση των διακρίσεων στη βάση της κοινωνικής καταγωγής, η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διαφύλαξη και προώθηση της γνήσιας δημοκρατίας στην Ευρώπη. 

Τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella, η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Marija Pejčinović και η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού κα Burić Dunja Mijatović.

(ΝΓ/ΣΧ)