Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-07-2018 12:23

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Μετά τη συνάντηση, η κα Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν θέματα της επικείμενης συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας και για τις διαβουλεύσεις που θα έχει η σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα Τζέιν Χολ Λουτ, προσθέτοντας ότι «θα προετοιμαζόμαστε για αρκετά σημαντικές εβδομάδες που έρχονται».

Πρόσθεσε ότι η κα Λουτ θα έχει διαβουλεύσεις για να διαπιστωθούν οι σκέψεις των πλευρών για το τι συνέβη στο Κραν Μοντανά, για την προηγούμενη διαπραγματευτική διαδικασία και για τις απόψεις τους για το πώς προχωρούμε στο μέλλον.

Σημείωσε ότι η κα Λουτ θα έχει συναντήσεις στην Κύπρο και στη συνέχεια με τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη και ακολούθως θα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. «Και εναπόκειται στον Γενικό Γραμματέα για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα», επεσήμανε.  

Ερωτηθείσα αν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να πάρει απόφαση τον Σεπτέμβριο, η κα Σπέχαρ είπε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, προσθέτοντας ότι η κα Λουτ θα βρίσκεται στην Κύπρο εντός του τρέχοντος μηνός.

(ΡΜ/AΧ)