Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-05-2022 15:09

Αρχίζουν σύντομα τα έργα αποκατάστασης στο Βατί και σε άλλες 27 χωματερές της Επαρχίας Λεμεσού

Το πράσινο φως για να αρχίσουν τα έργα αποκατάστασης στο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στο Βατί και σε άλλους 27 ΧΑΔΑ στην Επαρχία Λεμεσού, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ,  έδωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής.

Συγκεκριμένα, σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Δημοσίευση Γνωστοποίησης των απαλλοτριώσεων και των Διαταγμάτων Επίταξης, αναγκαίες για την υλοποίηση των έργων αποκατάστασης. Σύμφωνα εκτίμηση του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας,  η κατά προσέγγιση αξία της ακίνητης ιδιοκτησίας που θα απαλλοτριωθεί ανέρχεται στις €700.000.00,  ενώ επισημαίνεται στην επιστολή πως το κόστος απαλλοτρίωσης θα είναι αρκετά ψηλό επειδή η ακίνητη ιδιοκτησία εμπίπτει εντός της Βιοτεχνικής Πολεοδομικής Ζώνης.

Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούνιο του 2023 και θα ολοκληρωθούν σε 24 μήνες. Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο κ. Καδής στο Υπουργικό Συμβούλιο, το έργο έχει εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, για την προγραμματική περίοδο 2021-2027, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αποδοτική Διαχείριση των Πόρων» του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρο Ανάπτυξη».

Οι μελέτες βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ενώ τα Έγγραφα Διαγωνισμού έχουν υποβληθεί από τους Σύμβουλους Μελετητές και αξιολογούνται από την Αναθέτουσα Αρχή.

(ΝΓ/ΣΧ)