Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-08-2024 15:35

Έναρξη υποβολής αιτήσεων από γονείς για συμμετοχή στα Σχέδια Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών και έξι μηνών για το σχολικό έτος 2024-2025

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει την έναρξη της υποβολής αιτήσεων από γονείς για συμμετοχή στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών και στο νέο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας από τεσσάρων ετών μέχρι τεσσάρων ετών και έξι μηνών για το έτος 2024-2025, τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 8 Ιουλίου 2024. 

Δικαιούχοι των Σχεδίων είναι όλοι οι δικαιούχοι Επιδόματος Τέκνου για το 2024, οι οποίοι πληρούν απαραίτητα τα ακόλουθα κριτήρια:

(1) Έχουν εξαρτώμενο παιδί, το οποίο δεν έχει συμπληρώσει την ηλικία των τεσσάρων ετών και έξι μηνών μέχρι και τις 31/8/2024, και

(2) Έχουν εγγράψει το δικαιούχο παιδί σε βρεφονηπιακό σταθμό ή νηπιαγωγείο που συμμετέχει στα Σχέδια. 

Βάσει των Σχεδίων επιδοτείται μέχρι και το 80% του μηνιαίου κόστους για τη φοίτηση των παιδιών της ομάδας στόχου σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Σημειώνεται ότι για το νέο Σχέδιο για παιδιά μέχρι τεσσάρων ετών και έξι μηνών ισχύουν τα ίδια κριτήρια με το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών. 

Η ηλεκτρονική αίτηση, η οποία είναι ενιαία και για τα δύο Σχέδια, θα ανοίξει για τους γονείς στις 2 Σεπτεμβρίου 2024 και θα είναι αναρτημένη στην Κυβερνητική Πύλη και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας

Διευκρινίζεται ότι όλοι οι γονείς πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση, ανεξαρτήτως αν ορισμένοι γονείς ήταν ήδη δικαιούχοι για τη σχολική χρονιά 2023-2024. 

Επεξηγηματικές πληροφορίες για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.wbas.dmsw.gov.cy. Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση χρειάζεται οπωσδήποτε οι γονείς να δημιουργήσουν και να επιβεβαιώσουν τον προσωπικό λογαριασμό πρόσβασης μέσω της κυβερνητικής πύλης gov.cy. Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μόνο από τον γονέα, ο/η οποίος/α θεωρείται ως ο/η δικαιούχος του Επιδόματος Τέκνου. 

Με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης και δεδομένου ότι πληρούνται τα κριτήρια που αναφέρονται πιο πάνω, οι γονείς θα ενημερώνονται άμεσα για την έγκριση της αίτησης και η επιδότηση θα καταβάλλεται απευθείας στον πάροχο σε μηνιαία βάση, από τον μήνα εντός του οποίου θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση. 

Δικαιούχοι, οι οποίοι θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, θα μπορούν να επωφεληθούν της επιδότησης από την 1/9/2024 ή από την έναρξη της φοίτησης του παιδιού αν αυτή είναι μεταγενέστερη, ενώ για δικαιούχους που θα υποβάλουν την αίτησή τους μετέπειτα, η επιδότηση θα αρχίζει από τον μήνα υποβολής της αίτησης. 

Σε περίπτωση έγκρισης, η επιδότηση θα ισχύει για ολόκληρη τη σχολική χρονιά. Σημειώνεται ότι η καταβολή της επιδότησης γίνεται πάντοτε μετά το τέλος του κάθε μήνα και ως εκ τούτου για τον μήνα (μόνο) εντός του οποίου υποβάλλεται η αίτηση, οι πάροχοι προτρέπονται να προπληρωθούν ως η συνήθης τους πρακτική και να επιστρέψουν μετά τη διαφορά. 

Με στόχο την ενδυνάμωση, τη βελτίωση και την ανάδειξη των δεξιοτήτων του παιδιού σας και την ένταξή του σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δομές φροντίδας, σας προτρέπουμε να αξιοποιήσετε πλήρως τα συγκεκριμένα Σχέδια, τα οποία διασφαλίζουν τα δικαιώματα και το συμφέρον των παιδιών και της οικογένειας. 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα πιο πάνω: 

(ΓΣ/ΝZ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα