Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-05-2022 13:32

Υπουργός Μεταφορών: Στις ευάλωτες ομάδες θα στοχεύσει το Σχέδιο Κινήτρων για Αγορά Καινούργιου Ποδηλάτου για το 2022

Στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα στοχεύσει το αναθεωρημένο Σχέδιο Κινήτρων για Αγορά Καινούργιου Ποδηλάτου, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος. Μιλώντας μετά το μέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καρούσος δήλωσε ότι έγινε αξιολόγηση της α’ φάσης του Σχεδίου που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2021. Ο κ. Υπουργός είπε ότι η α’ φάση ήταν αρκετά επιτυχής, με 8.000 αιτήσεις σε μερικές μόνο ώρες.

Για τη β’ φάση του Σχεδίου για το 2022, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις €200.000 και σε συνεργασία των Υπουργείων Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και Οικονομικών και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να αναδειχθεί η κοινωνική του στόχευση και να δοθεί η δυνατότητα στις ευάλωτες ομάδες που έχουν πραγματική ανάγκη να αγοράσουν και να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τη διακίνησή τους. Όπως επεσήμανε ο κ. Καρούσος, οι αλλαγές στο Σχέδιο αναμένεται να ετοιμαστούν και να εγκριθούν περί τα τέλη Ιουνίου.

Τέλος, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, για ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο το 2021, και περιλαμβάνει 17 δράσεις, εκ των οποίων οι 14 έχουν τροχοδρομηθεί με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην ετοιμασία αυτών των δράσεων, όπως η Ομοσπονδία Ποδηλασίας, οι ποδηλάτες, και τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα είναι δίπλα τους να τους στηρίζει, επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια για τη δημιουργία υποδομών ποδηλασίας.

(ΜΚΥ/ΝΓ/ΣΧ)