Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-08-2024 13:09

Διευκρίνιση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε σημερινό δημοσίευμα για ΟΕΔΑ Πεντακώμου

«Αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πολλαπλών και πολυετών λαθών που είχαν συμβεί. Προχωράμε με ολιστική και ορθή διαχείριση.»

Το σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας για τον Οργανισμό ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων) Πεντακώμου, περιγράφει μία κατάσταση, η οποία από το 2017 λειτουργούσε λάθος, συνεπεία της αδυναμίας του εργολάβου να εκπληρώσει τις πρόνοιες της σύμβασης.

Το κράτος έλαβε τη γενναία απόφαση να παραλάβει αυτή τη μονάδα γνωρίζοντας ότι παραλάμβανε μία χαώδη κατάσταση, στην προσπάθειά του να τερματίσει τα επί σειρά ετών λάθη, για τα οποία υπάρχουν εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες.

Η σωστή λειτουργία και η αναβάθμιση του ΟΕΔΑ Πεντακώμου στο πλαίσιο της ολιστικής και ορθής διαχείρισης όλων των μονάδων και υποδομών διαχείρισης αποβλήτων, όπως προνοεί και η στρατηγική την οποία ακολουθούμε, είναι βασική μας προτεραιότητα, στη βάση της οποίας εργαζόμαστε με αφοσίωση.

Αυτή τη στιγμή όλα τα συναρμόδια τμήματα διαχειριζόμαστε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πολλαπλών και πολυετών προβλημάτων που προέκυψαν.

(ΕΦυς/ΑΣ/ΑΦ)