Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-06-2022 10:14

Ομιλία του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στο ετήσιο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στη Νέα Υόρκη

Είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που απευθύνομαι στο φετινό συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής. Συγκίνηση, τόσο γιατί συναντώμαι με πρόσωπα που αγωνίζονται όλη τους τη ζωή για την πραγμάτωση των οραμάτων και των στόχων μας για τα εθνικά θέματα, καθώς και για την ανάπτυξη όλο και πιο στενών σχέσεων με τη μεγάλη χώρα που μας φιλοξενεί, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όσο και γιατί το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται με φυσική παρουσία μετά την διακοπή των δύο χρόνων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και την περιπέτεια που είχε σχετικά στο σύνολο της η ανθρωπότητα. 

Η κάθε οικογένεια βίωσε δύσκολες στιγμές, επηρεάστηκε δε και σε μεγάλο βαθμό η καθημερινότητα μας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που επέφερε η πανδημία στην οικονομία και την κοινωνία μας. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμα προς το καλύτερο, ώστε να φθάσουμε σε μια χρονική στιγμή που θα μας επιτρέπεται να πούμε ότι η περιπέτεια αυτή πέρασε για όλο τον κόσμο οριστικά και ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Έτσι, μαζί με τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και τη βαθιά ευγνωμοσύνη όλων μας στην Κύπρο για τη μεγάλη στήριξη που μας παρέχετε, σας μεταφέρω και τις ευχές του για προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία. 

Κυρίες και Κύριοι,

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,

Μέσα στο πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον που εξελίσσεται από μέρα σε μέρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα εθνικά μας θέματα. Καλούμαστε να ανταποκριθούμε στο χρέος μας για επίτευξη μιας λύσης που να μας απαλλάσσει οριστικά από την τουρκική κατοχή και να επανενώνει την πατρίδα μας μέσα σε συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας και σεβασμού των δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων. Μιας λύσης χωρίς ξένες εγγυήσεις και εγγυητικά δικαιώματα, μιας λύσης που να μετατρέπει την Κύπρο σε κανονικό κράτος το οποίο να απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα που εκπηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, όπως και την προστασία του.    

Από την πρώτη στιγμή του τερματισμού της διαδικασίας στον Κραν Μοντανά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε υπογραμμίσει στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών – και αυτό το επανέλαβε πολλές φορές έκτοτε- την ετοιμότητα του για συνέχιση του διαλόγου από εκεί όπου είχε τερματιστεί ως αποτέλεσμα της μη αποδοχής από πλευράς της Τουρκίας των στοιχειωδών παραμέτρων που ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας είχε θέσει.

Από τότε, οι όποιες προσπάθειες έχουν καταβληθεί για επανάληψη των συνομιλιών οδηγήθηκαν στο κενό, με την Τουρκία να κορυφώνει την αδιάλλακτη πολιτική και τακτική της και να καθιστά περισσότερο από έκδηλο το στόχο της για επιβολή του ελέγχου της σε ολόκληρο το νησί. Κάθε φορά που τίθεται θέμα επανάληψης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η Τουρκία και το εγκάθετο καθεστώς της στα κατεχόμενα, απαιτούν να αναγνωρίσουμε τη λεγόμενη κυριαρχική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και την αποδοχή της λύσης των δυο χωριστών κρατών, που όχι μόνο αποκλίνουν από τις παραμέτρους του ΟΗΕ και την εντολή του Γενικού Γραμματέα, αλλά εμπίπτουν στην τελευταία κατηγορία των φιλοδοξιών για την επίτευξη του ακατόρθωτου, όπως χαρακτηριστικά έχει σημειώσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στο ίδιο διάστημα η Τουρκία έχει κορυφώσει επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό τις επιθετικές διεκδικήσεις της κατά της Ελλάδας. Έφθασε μέχρι το σημείο να κατηγορεί η ίδια την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική στο Αιγαίο επιχειρώντας να αντιμετωπίσει την διεθνή κριτική κατά των δικών της αυταπόδεικτων βλέψεων περί Γαλάζιας Πατρίδας κτλ, παραβιάζει μαζικά με τις παράνομες πτήσεις πολεμικών της αεροσκαφών τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και απειλεί να εισβάλει σε περισσότερα Συριακά εδάφη, πέραν των επεκτατικών βλέψεων της όσον αφορά στη Λιβύη και το Ιράκ.

Μπροστά σε αυτά τα δυσμενή δεδομένα και λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι η παρέλευση του χρόνου χωρίς πρόοδο επαυξάνει τον κίνδυνο μονιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων, και με δεδομένη επίσης τη θέση μας ότι δεν πρέπει ποτέ να παύσουμε να αγωνιζόμαστε για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε στις 23 περασμένου Μαΐου επιστολή προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ επιχειρώντας να πείσει τον ίδιο και την Τουρκική ηγεσία πως η συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μπορεί να μειώσει την ένταση και να βοηθήσει στη διαδικασία για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει και τα βασικά σημεία των όσων έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα στις διαπραγματευτικές προσπάθειες θέτοντας τις θέσεις που κατέθεσε η δική μας πλευρά. Όπως της απόρριψης τουλάχιστον της μιας θετικής τουρκικής ψήφου στο υπουργικό συμβούλιο όταν επιλυθεί το Κυπριακό, θέση που ισοδυναμεί με δικαίωμα βέτο που πιθανόν να χρησιμοποιηθεί για μπλοκάρισμα κάθε απόφασης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο λοιπόν των προσπαθειών της δικής μας πλευράς για εξεύρεση διεξόδου από το αδιέξοδο των αρνητικών θέσεων και προσεγγίσεων της Τουρκικής πλευράς, με τη συγκεκριμένη επιστολή και τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη επιχειρήθηκε ακόμη μια προσπάθεια για επανάληψη των διαπραγματεύσεων προς το συμφέρον και των δυο κοινοτήτων, όπως και της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η τουρκική πλευρά, δια του κατοχικού ηγέτη Ερεσίν Τατάρ, απέρριψε βέβαια την πρωτοβουλία αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη, προβάλλοντας και πάλι τις απαράδεκτες θέσεις της τουρκικής πλευράς.

Φίλες και Φίλοι,

Στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικήπου έχουμε χαράξει και ακολουθούμε, με επίκεντρο τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου, σημειώνω και τις τριμερείς συναντήσεις Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου και Κύπρου- Ελλάδας- Ισραήλ, όπως και τις συναντήσεις μας με την ηγεσία άλλων γειτονικών χωρών, όπως του Λιβάνου και τις Ιορδανίας με τις οποίες σφυρηλατώνται σχέσεις στενότατης συνεργασίας και φιλίας προς το συμφέρον των χωρών και της περιοχής.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στην περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ. Στις 9 περασμένου Μαΐου πραγματοποιήθηκε η υπουργική τηλεδιάσκεψη του σχήματος 3+1, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Anthony Blinken, της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Κασουλίδης, της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας και του Ισραήλ κ. Yair Lapid.

Με το πέρας της συνάντησης, οι 4 Υπουργοί επιβεβαίωσαν με κοινή δήλωση τους τη δέσμευση τους για προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο, οι Υπουργοί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στο σχήμα 3+1 και αποφάσισαν να εντείνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής, της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας, της ενεργειακής ασφάλειας και της διασυνδεσιμότητας στην περιοχή.

Θα ήταν βέβαια μεγάλη παράλειψη μου αν δεν αναφερόμουν ιδιαίτερα στο μεγάλο ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων μας.

Πρόκειται για την πιο τραγική πτυχή του δράματος που έζησε η πατρίδα μας το καλοκαίρι του 1974. Οι οικογένειες τους εξακολουθούν, όλα αυτά τα χρόνια, να μεταφέρουν στους ώμους τους το βαρύ σταυρό του μαρτυρίου για την εξαφάνιση των αγαπημένων τους. Δυστυχώς, εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία όχι μόνο δεν συνεργάζεται στο βαθμό που θα έπρεπε για τη διακρίβωση της τύχη όλων των αγνοουμένων, αλλά, όλως προκλητικά και απαράδεκτα, συνεχίζει να προβάλλει εμπόδια στοχεύοντας, ουσιαστικά, στην απόκρυψη των μεγάλων ενοχών της. Αρνείται να δώσει τις πληροφορίες από τα αρχεία του τουρκικού στρατού για ομαδικούς τάφους των δικών μας ανθρώπων. Αρνείται να δώσει πληροφορίες για το άλλο μεγάλο έγκλημα πολέμου που διέπραξε, αυτό της μετακίνησης οστών από τους αρχικούς χώρους ταφής.

Οι ευθύνες της Τουρκίας είναι τεράστιες. Μας προβληματίζει και μας ανησυχεί η δραματική μείωση του αριθμού των οστών αγνοουμένων που εντοπίζονται στα κατεχόμενα, τα τελευταία χρόνια. Οι αριθμοί είναι μπροστά μας. Από τις 1510 δηλωθείσες και περιληφθείσες στον σχετικό κατάλογο περιπτώσεις Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων, έχουν ταυτοποιηθεί και παραδοθεί στους οικείους τους για την ταφή τους, τα οστά 735 συμπατριωτών μας.

Ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Αναμένουμε από τη Διεθνή Κοινότητα και ιδιαίτερα τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ας είναι και τώρα 48 χρόνια μετά, να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο και να πιέσουν την Τουρκία να συνεργαστεί για την επίλυση ενός καθ’ όλα ανθρωπιστικού θέματος.

Ο ρόλος και η δραστηριοποίηση των αποδήμων μας διαχρονικά στην ευημερία των παροικιών μας, στην προώθηση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού και προβολής της Κύπρου, αποτελεί κεντρικό και σταθερό βραχίονα των κοινών προσπαθειών μας.

Οι επιδιώξεις και οι στόχοι που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της νέας πολυδιάστατης εξωτερικής μας πολιτικής και ο ρόλος της Κύπρου στο γεωπολιτικό πλαίσιο της περιοχής, προσφέρει νέες δυνατότητες στις προσεγγίσεις των ηγεσιών των παροικιών μας με τα κέντρα επιρροής. 

Συνεχίζουμε με επιτυχία τις συνεργασίες μας σε διμερές και τριμερές επίπεδο με άλλες χώρες και ιδιαίτερα με τις γειτονικές μας για θέματα Διασποράς. Οι συνεργασίες αυτές θα υποβοηθήσουν σε ουσιαστικό βαθμό την υλοποίηση των στόχων μας και θα προωθήσουν κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Ζητούμε από εσάς να ενισχύσετε περαιτέρω τις συνεργασίες αυτές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις και εκδηλώσεις με χώρες που συνεργαζόμαστε, όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Αρμενία.

Σημαντική και πολύτιμη είναι συνεργασία που έχουμε με την Ελληνική Κυβέρνηση, αφού ο Απόδημος Ελληνισμός είναι ένας και από κοινού Κυπριακές και Ελλαδικές Οργανώσεις προωθούν δράσεις για τη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Ελληνισμού με σκοπό την προώθηση των ευρύτερων συμφερόντων.

Κορυφαία προτεραιότητα της στρατηγικής μας είναι η ενθάρρυνση και η ενεργός συμμετοχή της απόδημης νεολαίας η οποία αποτελεί το μέλλον της διασποράς μας. Επενδύοντας στη νέα γενιά επενδύουμε στο μέλλον της διασποράς μας.

Είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό που με συγκεκριμένες και καινοτόμες δράσεις προσπαθούμε να κρατήσουμε τους νέους πιο κοντά, έτσι ώστε να γνωρίσουν τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γλώσσα, τις παραδόσεις και γενικότερα τις ρίζες τους.

Με τους σχεδιασμούς μας επιδιώκουμε επίσης να φέρουμε τη νέα γενιά των αποδήμων πιο κοντά στην πατρίδα καταγωγής, την Κύπρο μας, με προγράμματα φιλοξενίας, ανταλλαγής επισκέψεων, πρακτικής άσκησης και μέσα από συνεργασίες μας με διάφορα Πανεπιστήμια στην Κύπρο.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι πολύ καλά.

Συνεχίζουμε και ενισχύουμε τα διάφορα προγράμματα φιλοξενίας, τα οποία αφορούν τους νέους από την ηλικία των 12 -30 ετών. Ειδικά για τις ΗΠΑ, υπάρχουν τα προγράμματα φιλοξενίας ποδοσφαιρικής ομάδας Ελευθέρια Παγκύπριος της Νέας Υόρκης και η Φιλοξενία παιδιών 12-17, τα οποία αποτελούν δικά σας διαχρονικά αιτήματα και υλοποιούνται με μεγάλη επιτυχία.

Δυστυχώς τα προγράμματα αυτά αναβλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 10 παιδιά από τις ΗΠΑ ηλικίας 13-17 ετών.

Στο σημείο αυτό θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου τη νέα γενιά των αποδήμων μας, την ΝΕΠΟΜΑΚ USA, τους Young Professional για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνουν για επίτευξη του στόχου αυτού.

Μία καινοτομία που με χαρά ανακοινώνουμε είναι η Δημιουργία Διαδικτυακής Πλατφόρμας για τους Κύπριους της Διασποράς, η οποία είναι σημαντική τόσο για τον Απόδημο Ελληνισμό στις ΗΠΑ, αλλά και ανά το παγκόσμιο. Είναι για πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια προσπάθεια. Η πλατφόρμα θα αποτελείται από δύο επιμέρους πλατφόρμες, την Καταγραφή Κυπρίων της Διασποράς και το Μάθε τις Ρίζες σου.

Η Καταγραφή Κυπρίων της Διασποράς, σκοπό έχει, όχι μόνο την ποσοτική καταγραφή των Κυπρίων της Διασποράς μας, αλλά το σημαντικότερο την ποιοτική καταγραφή. Στόχος μας είναι να γνωρίζουμε και τον τελευταίο Έλληνα της γης!

Με τη δημιουργία του Μητρώου Κυπρίων της Διασποράς θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων, τους αξιόλογους Κύπριους Επιστήμονες, Ακαδημαϊκούς, Επιχειρηματίες, καθώς και άλλες ειδικότητες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου μας στο εξωτερικό.

Γνωρίζω ότι παρόμοιο έργο έχει ξεκινήσει και η δική σας Ομοσπονδία, το οποίο στηρίξαμε και ενισχύσαμε. Είμαι σίγουρος ότι η Πλατφόρμα Κυπρίων της Διασποράς θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική και στη δική σας προσπάθεια.

Το δεύτερο και σημαντικό μέρος είναι η Πλατφόρμα Μάθε τις Ρίζες σου που απευθύνεται προς τους Κύπριους της Διασποράς μας και κυρίως προς τη νέα γενιά των απόδημων μας, από την προσχολική ηλικία και έπειτα, με στόχο τη γνωριμία και διατήρηση των δεσμών τους με τη γλώσσα, την ιστορία, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τις ρίζες τους. Μέσα από αυτήν, οι Απόδημοι μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, κυπριακών χορών, παραδοσιακής κουζίνας καθώς και διάφορα άλλα.

Παράλληλα, είμαστε ήδη στη διαδικασία καταγραφής της αναθεωρημένης Εθνικής Στρατηγικής Κυπρίων της Διασποράς, περιλαμβάνοντας το όραμα μας, συγκεκριμένους στόχους, αλλά και δράσεις και πρωτοβουλίες για την υλοποίηση τους.

Κύριες και Κύριοι,

Είμαστε πάντα ευγνώμονες για το γεγονός ότι ο Απόδημος Ελληνισμός έχει στηρίξει την Κύπρο και το λαό της σε δύσκολές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του μέσω πολιτικών, οικονομικών και υλικών μέσων.

Στο Κυπριακό, οι προσπάθειες και ενέργειες των οργανωμένων συνόλων, υπό τις ηγεσίες των ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ, αντανακλούν και υποβοηθούν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τερματισμό της κατοχής, την διασφάλιση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την δικαίωση του Κυπριακού λαού για επανένωση, μέσω της επίτευξης μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. 

Ειδικά θα ήθελα να εξάρω το ρόλο της ομογένειας και των άλλων φίλων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συμβολή τους στην πολύ σημαντική αναβάθμιση των διμερών σχέσεων μας.

Σχετικά εκφράζω τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο ειδικά του Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ για το δυναμικό ρόλο του στη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου στον αγώνα τους κατά της Τουρκικής παραβατικότητας. Η Τουρκία, όπως εκτιμά και ο ίδιος, είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευχή όπως στο προσεχές διάστημα, με τη δική σας συμπαράσταση και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται από φίλους βουλευτές και γερουσιαστές, θα έλθουν καλύτερες μέρες για τα εθνικά μας θέματα.

Ας ελπίσουμε ακόμη ότι θα λάμψει με την επικράτηση του το διεθνές δίκαιο και θα διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο η σημερινή εικόνα με την θλιβερή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών, όπως της Ουκρανίας από τη Ρωσία, την καταστροφή πόλεων και χωριών και το θάνατο τόσων ανθρώπων.

Η εισβολή στην Ουκρανία δικαιολογείται από τη Ρωσία, όπως δικαιολογήθηκε από την Τουρκία η εισβολή της στην Κύπρο το 1974. Με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Να μην το ξεχνάμε. Και η Κύπρος σήμερα μετέχει στα μέτρα και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ η Τουρκία έχει επιλέξει να ισορροπεί και να ενεργεί αναλόγως, προκαλώντας με τη στάση της τις χώρες που την υπολογίζουν ως σύμμαχο της.

Αυτό που εμείς τονίζουμε είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά διάκριση στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Η απαίτηση για τερματισμό της εισβολής και επικράτηση της ειρήνης θα πρέπει να καλύπτει και τη μικρή ιδιαίτερη μας πατρίδα.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο αλλά και την Εκκλησία της Αμερικής, για το σημαντικό ρόλο και το έργο που επιτελούν, ώστε ο Απόδημος Ελληνισμός κρατηθεί κοντά στις ρίζες και τις παραδόσεις του.

Ευχαριστώ επίσης τον Πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ, φίλο μου Φίλιπ Κρίστοφερ, για τη διαχρονική του προσφορά και τους αγώνες της Κύπρου μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και φίλο Κυριάκο Παπαστυλιανού, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας για την οργάνωση και διεξαγωγή του Συνεδρίου, αλλά και για το διαχρονικό τους έργο προς την παροικία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

(ΡΜ/ΝΓ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα