Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-08-2024 16:33

Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος σχετικά με το θέμα των παραλιών στα Περβόλια

Το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος έγινε δέκτης πολυάριθμων καταγγελιών κατά το τελευταίο έτος αναφορικά με τις παραλίες Φάρος και Άμμος της Κοινότητας Περβολιών και τώρα του Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού, στην Επαρχία Λάρνακας.

Συνοπτικά, οι καταγγελίες αφορούσαν κατά κύριο λόγο:

  1. Κατασκευή τριών μη αδειοδοτημένων περιπτέρων και μπαρ εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας στην παραλία Φάρος, καθώς και ενός μπαρ στην παραλία Άμμος.
  2. Οχληρία από δυνατή μουσική και φωτισμό κατά τις βραδινές ώρες.
  3. Μη επιθεωρημένες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και γεννήτριες για τη λειτουργία των μπαρ και των ψυγείων τους για πώληση ποτών.
  4. Είσοδος και διακίνηση οχημάτων στην παραλία μέσω πρόσβασης που προορίζεται μόνο για χρήση από ΑμεΑ, ασθενοφόρα και για σκοπούς καθαρισμού της παραλίας. Σημειώνεται δε, ότι αυτή την περίοδο στις παρακείμενες παράλιες ωοτοκούν σποραδικά χελώνες και υπάρχουν ήδη αρκετοί κλωβοί τοποθετημένοι από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.
  5. Είσοδος στην παραλία και διακίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων για καθέλκυση θαλάσσιων σκούτερ.
  6. Απουσία πύργου ναυαγοσωστών και μη εργοδότηση ναυαγοσώστη στην οργανωμένη παραλία Άμμος.
  7. Καθαρισμός της παραλίας στην παρουσία λουομένων με μηχανικά μέσα τα οποία ενδεχομένως να ξύνουν και την άμμο.
  8. Μετακίνηση και στοίβαγμα βοτσάλων στο πίσω μέρος της παραλίας κάθε χρόνο για την εμφάνιση του αμμώδους υποστρώματος της παραλίας.
  9. Διαρροή λυμάτων από παρακείμενα συγκροτήματα κατοικιών.

Λειτουργός του Γραφείου Επίτροπου Περιβάλλοντος πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη σε συνεργασία με την οικεία Τοπική Αρχή και το Τμήμα Αλιείας και στη συνέχεια προέβη σε γραπτή ενημέρωση όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών αναφορικά με τα πιο πάνω ευρήματα. Ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς-Μενεού συγκάλεσε άμεσα σύσκεψη στην οποία συμμετείχε η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και αρμόδιες Υπηρεσίες, για ενημέρωση και λήψη διορθωτικών μέτρων.

Ακολούθως, δόθηκαν οδηγίες από τον Έπαρχο Λάρνακας για την αποξήλωση (έπειτα από προειδοποίηση) των δυο περιπτέρων πώλησης ποτών καθώς και για λήψη νομικών μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών των άλλων δύο σε συνέργεια με τον ΕΟΑ. Παράλληλα, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών προχώρησε στην κατάσχεση των γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος, και το Τμήμα Περιβάλλοντος επιλήφθηκε του θέματος διαρροής λυμάτων και έδωσε τις αναγκαίες προειδοποιήσεις.

Το Γραφείο της Επίτροπου Περιβάλλοντος θα συνεχίσει σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες να παρακολουθεί την αποκατάσταση όλων των πιο πάνω προβλημάτων για το καλό του περιβάλλοντος καθώς και για την ασφάλεια και ευημερία των πολιτών.

----------------------

(ΑΣΠ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα