Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2022 22:43

Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας με τον Πρόεδρο της Αμερικανοεβραϊκής Οργάνωσης AJC, στη Νέα Υόρκη

Ο Επίτροπος Προεδρίας στα πλαίσια επαφών που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, με τον Πρόεδρο της Αμερικανοεβραϊκής Οργάνωσης AJC κ. David Harris.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η Τριμερής Συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας- Ισραήλ για θέματα Διασποράς και ο καθοριστικός ρόλος της Διασποράς των τριών χωρών στην προώθηση εθνικών θεμάτων σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό.

Τονίστηκε, επίσης, ότι η συνεργασία σε θέματα Διασποράς συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων των τριών χωρών. Η συνεργασία είναι καθοριστικής σημασίας, αφού προωθεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Επεσήμανε ότι, τεράστια είναι η συμβολή των οργανώσεων της Διασποράς των τριών χωρών, στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των στρατηγικών μας σχέσεων. Συζητήθηκαν, επίσης, δράσεις και πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν οι οργανώσεις των τριών χωρών στο εξωτερικό στο πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα Διασποράς και ιδιαίτερα όσον αφορά τη νέα γενιά, ώστε να τους φέρουμε πιο  κοντά, αναδεικνύοντας την ιστορία και τον πολιτισμό τους.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε τον κ. David Harris για το αδιέξοδο που περιήλθε το Κυπριακό θέμα, λόγω της αδιάλλακτης στάσης που εφαρμόζει η τουρκική πλευρά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την τραγική πτυχή του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων αλλά και για τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων και γενικότερα προς την Κύπρο.

(ΡΜ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα