Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-06-2022 19:03

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην τελική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου και του Δημόσιου Νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου

Απολογούμαι που δεν είμαι μαζί σας σε μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση, κάτι που θα ήθελα πάρα πολύ.

Το Ριζοκάρπασο είναι ένας ιστορικός τόπος. Είναι ο τόπος που τόσο πολύ μας συνδέει όλους, είστε εσείς, οι δάσκαλοι, τα παιδιά, οι γονείς, είναι πάνω από όλα η υπόσχεση και η επιθυμία μας να κάμουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί ένα τέλος στο διαχωρισμό που υπάρχει σήμερα και στα προβλήματα του, ώστε να καταστεί δυνατόν να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με περισσότερη προοπτική και ελπίδα για όλους.

Όπως ανέφερα και άλλες φορές, κάθε χρονιά προσθέτει σε όλους μας νέες εμπειρίες και γνώσεις, και μας προετοιμάζει για την επόμενη χρονιά με νέες δυνάμεις. Ειδικά εσάς, κάθε νέα χρονιά σας δυναμώνει και με τη θέληση να αποκτήσετε περισσότερο ακόμα κουράγιο και αντοχή μέχρι που να ξημερώσουν, επιτέλους, καλύτερες μέρες για το νησί μας.

Αυτή τη δύναμη και το κουράγιο δεν σας τη δίνουν μόνο οι εκπαιδευτικοί, σας τη δίνουν και οι γονείς σας που παραμένουν ριζωμένοι στη γη των πατέρων τους και σας δείχνουν με την αγάπη και την αφοσίωση τους γι’ αυτό τον τόπο, πως μπορούμε, ναι, να αναμένουμε αυτές τις καλύτερες μέρες στο νησί μας.

Για το στόχο αυτό, που είναι στόχος όλων μας, εργαζόμαστε με θέρμη και ισχυρή θέληση. Οι δυσκολίες υπάρχουν και τις ξέρουμε, τις ζούμε καθημερινά. Όμως, όσο πολλές και ισχυρές και αν είναι, η πίστη και η αποφασιστικότητα μας για τη νέα εποχή που οραματιζόμαστε δεν κάμπτεται. Αντίθετα, ισχυροποιείται και ενισχύεται γιατί το επιβάλλουν αυτό οι ιερές μνήμες μας, οι αρχές και τα πιστεύω μας, όπως και η ισχυρή σύνδεση της Καρπασίας με την ιστορία και τις παραδόσεις μας. Όλα αυτά μαζί δεν μας αφήνουν να ενεργήσουμε διαφορετικά. Το χρέος μας προς τις σημερινές αλλά και τις επόμενες γενεές είναι πολύ μεγάλο και το αισθανόμαστε πλήρως.

Και αυτό αφορά όλους μας. Η Κύπρος είναι η κοινή μας πατρίδα. Και οφείλουμε, ακριβώς, να αγωνιστούμε υπεύθυνα για να υπερβούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και να δώσουμε στην πατρίδα μας την προοπτική που της αξίζει για το καλό όλων μας.

Εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης, σας μεταφέρω και φέτος μήνυμα ολόθερμης στήριξης και συμπαράστασης. Μαζί δε και με τις ευχές του, όπως και όλων μας, για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, μεταφέρω ειδικά προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του δημοτικού σχολείου και του δημόσιου νηπιαγωγείου Ριζοκαρπάσου,  τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη λήξη της χρονιάς, καθώς και τη βαθιά μας εκτίμηση για το έργο που επιτελούν.

Αγαπητά μου παιδιά,

Εύχομαι να ακολουθείτε πάντα τα όνειρα σας και να αγωνίζεστε για τους στόχους σας. Εσείς άλλωστε αποδείξατε ότι είσαστε οι καλύτεροι αγωνιστές! Να θυμάστε ότι μπορεί να μην φθάσετε στο φεγγάρι, αλλά θα βρεθείτε ανάμεσα στα αστέρια.

Θερμές επίσης ευχαριστίες και προς τη Σχολική Εφορεία Ριζοκαρπάσου, τους συνδέσμους γονέων και τους κοινοτάρχες. Συνεχές και αδιάκοπο θα παραμείνει το ενδιαφέρον μας για όλα τα θέματα που αφορούν τους εγκλωβισμένους μας.

Η Καρπασία είναι στις καρδιές όλων μας.

Εύχομαι σε όλους κάθε καλό.

______________

Σημ.: Το χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας, ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Υπεύθυνος Δημοτικού Ριζοκαρπάσου, Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πανίκος Λουκά. 

 (ΡΜ/ΝΓ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα