Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-07-2018 15:43

O Προεδρικός Επίτροπος συναντήθηκε με τoν Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου

O Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο του με τον Ύπατο Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Lillie.

Κατά τη συνάντηση Προεδρικός Επίτροπος και Ύπατος Αρμοστής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η διασπορά μας στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω του Brexit.

Στη συνέχεια, ο Προεδρικός Επίτροπος ενημέρωσε τον Ύπατο Αρμοστή και για άλλα θέματα της αρμοδιότητας του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα των αγνοουμένων και ενημέρωσε τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν κατά τις προσπάθειες επίλυσής του, λόγω της αρνητικής στάσης της κατοχικής δύναμης. Ο κ. Φωτίου επεσήμανε τη δραματική μείωση στον εντοπισμό οστών στις κατεχόμενες περιοχές λόγω της έλλειψης συνεργασίας της Τουρκίας και ζήτησε τη συνδρομή του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε να ασκηθεί πίεση προς την Τουρκία, για να συμβάλει εποικοδομητικά στην επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων.   

Ακολούθως ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι μας, λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής, αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή και η οικονομική τους επιβίωση στη γη των πατέρων τους. Ο Προεδρικός Επίτροπος αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών στα κατεχόμενα και την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για αναστήλωση των μνημείων και των Εκκλησιών στις  κατεχόμενες περιοχές.

 

(ΡΜ/ΕΙ)