Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-06-2022 19:27

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην τελετή αποφοίτησης του Γυμνασίου – Λυκείου Τέρρα Σάντα

Άλλη μία δημιουργική και επιτυχής χρονιά έχει ολοκληρωθεί με την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχεται από το Κολέγιο Τέρρα Σάντα. Ακόμα μία χρονιά υψηλών προσδοκιών για τα επόμενα βήματα των αποφοίτων του που έχουν προετοιμαστεί για την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευσή τους αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και αναπτύσσοντας στάσεις, αξίες και δεξιότητες που θα τους κάνουν καλούς και χρήσιμους πολίτες.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη συγχαίρω θερμά όλα τα παιδιά. Ξεχωριστές ευχαριστίες απευθύνω προς τους εκπαιδευτικούς για την αγάπη και την αφοσίωσή τους στο ιερό λειτούργημα το οποίο επιτελούν. Η προσπάθεια της διεύθυνσης και του καθηγητικού προσωπικού του Ιδρύματος για προετοιμασία και δημιουργία υπεύθυνων πολιτών στο πλαίσιο των βασικών αρχών του που είναι η αρετή, η επιμέλεια και η δημιουργικότητα, εκτιμάται όλως ιδιαιτέρως.

Το Κολλέγιο Τέρρα Σάντα έχει μια μακρά ιστορία και παράδοση αποτελώντας σήμερα το λίκνο του πνεύματος και του πολιτισμού ενός εκλεκτού μέρους της κυπριακής κοινωνίας. 

Στα 376 χρόνια της λειτουργίας του, το Κολλέγιο Τέρρα Σάντα προετοίμασε πράγματι εκατοντάδες απόφοιτους για τα πανεπιστήμια οι οποίοι εμπλούτισαν στη συνέχεια την κοινωνία μας, αναλαμβάνοντας θέσεις και υπηρετώντας λειτουργήματα που βοήθησαν σημαντικά στην πρόοδο και την προκοπή του λαού μας. 

Επισημαίνω ιδιαίτερα τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του Κολλεγίου, αφού φοιτούν σε αυτό, πέραν του μεγάλου αριθμού Ελληνοκυπρίων μαθητών, και μαθητές από τις Θρησκευτικές Ομάδες των Μαρωνιτών, των Λατίνων και των Αρμενίων. Η επιτυχημένη συνεργασία και συνύπαρξη ανάμεσα στα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκευτικών αντιλήψεων, είναι μια πολύ σημαντική προσφορά του Κολλεγίου που εκτιμούμε, επίσης ιδιαίτερα, έχοντας υπόψη τον ευρύτερο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω για ακόμα μια φορά ότι η στήριξη και υποστήριξη των αναγκών των σχολείων, στα οποία η παρεχόμενη παιδεία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη συνοχή και τη διατήρηση της κάθε θρησκευτικής ομάδας, κατέχει πάντα σημαντική θέση στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικά.

Οι Θρησκευτικές Ομάδες της Κύπρου, εδώ και αιώνες εκπροσωπούν τρεις δυναμικές και παραγωγικές κοινότητες, που πιστές στις παραδόσεις, τα έθιμα και τη θρησκευτική τους λατρεία προσφέρουν θετικά στην ανάπτυξη και στην πολιτισμική πολυμορφία της κοινής μας πατρίδας.

Ευχή όλων μας είναι, βέβαια, να δημιουργηθούν στον τόπο μας οι συνθήκες εκείνες που θα δώσουν μεγαλύτερη προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά, συνθήκες ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της νήσου. Και τέτοιες συνθήκες μπορούν να δημιουργηθούν με την επίτευξη μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος η οποία θα επανενώνει την πατρίδα μας, θα τερματίζει την κατοχή και θα διασφαλίζει την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών των Κυπρίων, χωρίς εγγυητικά και επεμβατικά δικαιώματα και χωρίς κατοχικούς στρατούς.

Αγαπητοί τελειόφοιτοι,

Συμμετέχοντας στη μεγάλη σας χαρά για το απολυτήριο του Λυκείου που θα σας απονεμηθεί, σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Μείνετε προσηλωμένοι στις αρχές και τις αξίες που σας έδωσε το εξαιρετικό αυτό σχολείο στο οποίο ευτυχήσατε να φοιτήσετε και δώστε τον αγώνα που έχετε μπροστά σας με την ίδια αρετή, επιμέλεια και δημιουργικότητα που σας εμφύσησαν οι εκπαιδευτικοί σας. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχετε. Να επιλέγετε τα όνειρά σας, τους στόχους σας, τις αξίες σας και τους τρόπους εκπλήρωσής τους.  

Εσείς, ως νέοι ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου μπορείτε να συμβάλετε με αγωνιστικό πνεύμα και αισιοδοξία στη διαμόρφωση μιας καλύτερης πατρίδας.  Γιατί εσείς αποτελείτε το μέλλον της χώρας μας και πρέπει να παραμείνετε συμμέτοχοι και ωφέλιμοι στην κοινωνία, συνεισφέροντας με τις γνώσεις, το ταλέντο, τις εμπειρίες και τις ικανότητές σας στη διαμόρφωση του αύριο που όλοι οραματιζόμαστε, του αύριο που σας αξίζει.

Με τη στήριξη της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών, καθώς και των γονιών σας, έχετε αποκτήσει τα καλύτερα εχέγγυα για να μπείτε στον επόμενο κύκλο της ζωής σας, αυτόν της φοίτησής σας σε ανώτερες και ανώτατες σχολές, τον οποίο με επιτυχία, όπως είμαι σίγουρος, θα ολοκληρώσετε, επίσης, για να εξασφαλίσετε όλα εκείνα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για τη συνέχεια της ζωής σας.

Απευθυνόμενος στους γονείς σας, οι οποίοι στάθηκαν και στέκονται καθημερινά στο πλευρό σας και μοιράζονται τις αγωνίες και τις ελπίδες σας, θέλω να τους εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρόοδο σας, η οποία βασίζεται στη συνεχή στήριξη, τη συμπαράσταση, την καθοδήγηση και την ενθάρρυνσή σας.

Αγαπητοί μου γονείς εύχομαι καλή σταδιοδρομία στα παιδιά σας και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους για ένα λαμπρό και δημιουργικό μέλλον.

Εγκάρδιες ευχές απευθύνω και προς τα παιδιά που συνεχίζουν τη φοίτησή τους στις επόμενες τάξεις του σχολείου. Να ευοδώσουν οι προσπάθειές τους και προπάντων να καρποφορήσουν οι μόχθοι τους με πρόοδο και εξέλιξη. 

Θα ήταν παράλειψη μου αν καταλήγοντας δεν απηύθυνα τα θερμά μου συγχαρητήρια και προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λυκείου για την πρόθυμη, ανιδιοτελή και συνεχή προσφορά τους στο έργο του Κολλεγίου.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Father Zacheusz Dulniok (Ζακχέους Ντούλνιοκ) του Κολλεγίου Τέρρα Σάντα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου κ. Ευαγόρα Αριστοτέλους, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Ερασμία Ρουσιά, τη Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κα Αντιγόνη Κωνσταντίνου και όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου, για την αγάπη και την αφοσίωσή τους στην αποστολή και το καθήκον τους.

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους για ένα λαμπρό και δημιουργικό μέλλον.

(ΡΜ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα