Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-11-2022 13:50

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τον θάνατο του Ανδρέα Δημητρόπουλου

Το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος (ΥΓΑΑΠ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Ανδρέα Δημητρόπουλου, πρώτου Διευθυντή του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ).

Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, υπήρξε πρωτοπόρος επιστήμονας και αφήνει πίσω του ένα αξιομνημόνευτο έργο. Ως Διευθυντής του ΤΑΘΕ, υπήρξε πάντοτε προσηλωμένος στην έρευνα και στην επιστήμη, πρωτοστατώντας σε σειρά σημαντικών δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης.

Το όνομα του Ανδρέα Δημητρόπουλου συνδέθηκε με την προστασία και διατήρηση της χερσονήσου Ακάμα, λόγω της σημαντικής δράσης που ανέπτυξε, αφού υπό την καθοδήγησή του, το ΤΑΘΕ άρχισε να υλοποιεί, το 1978, το αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο Πρόγραμμα Προστασίας των Θαλάσσιων Χελωνών στις παραλίες της Λάρας και της Τοξεύτρας. Οι παραλίες αυτές καθορίστηκαν στη συνέχεια ως προστατευόμενες περιοχές, λόγω της σημαντικότητάς τους.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, καθώς και όλα τα στελέχη του Υπουργείου, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Ανδρέα Δημητρόπουλου, όπως και την ευγνωμοσύνη τους για τα όσα ο εκλιπών πρόσφερε στην πατρίδα μας. Χρέος όλων μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, τιμώντας το έργο που αφήνει πίσω του.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

(ΕΠ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα