Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2018 08:33

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 15ης Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 16ης  Φεβρουαρίου 2018 ανταποκρίθηκε  σε 26 κλήσεις για βοήθεια, 18 πυρκαγιές και 8 ειδικές εξυπηρετήσεις.

 

Η ώρα 08.02 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε  καπνοδόχο μονάδας παραγωγής ψωμιού (φούρνου) στη Βιομηχανική περιοχή Στροβόλου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 08.56.  Από την πυρκαγιά υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές η καπνοδόχος, το ηλεκτρικό μοτέρ και η ηλεκτρική εγκατάσταση του φούρνου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν και 2 αναπνευστικές συσκευές, και έγινε εξαερισμός του χώρου από τον καπνό. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω υπερθέρμανσης και ανάφλεξης συσσωρευμένου αλευριού εντός του φουγάρου.

 

Η ώρα 18.03 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά  σε όχημα μάρκας Mitsubishi space runner, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στο χωριό Δένεια. Ανταποκρίθηκε ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Περιστερώνας και ταυτόχρονα υποστηρικτικά  ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με 2 πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.31. Από τη πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

 

Η ώρα  03.00 λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο από κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού προς Αεροδρόμιο Λάρνακας. Όχημα μάρκας Ford Focus παρεξέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λάρνακας ‘Υπ/μου Ανδρέα Παπαδόπουλου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Ένα άτομο αποπαγιδεύτηκε με τη χρήση υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και, αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκε στο φορείο για μεταφορά του στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λάρνακας. Την ασφάλεια της σκηνής ανέλαβε η Αστυνομία, η οποία και διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε το δυστύχημα.

 

------------------------

 

ΕΛ/ΕΙ