Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-01-2023 13:05

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Σταθμού Βασιλικού

Είχα τη χαρά να περιοδεύσω στο Ενεργειακό Κέντρο, ένα πρότυπο Κέντρο που έλειπε από την πατρίδα μας. Ένα υπερσύγχρονο Κέντρο με κύρια έγνοια και προτεραιότητα την ασφάλεια όχι μόνο των εγκαταστάσεων και βεβαίως των κατοίκων των κοινοτήτων που περιβάλλουν το Κέντρο.  

Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής, διότι διαπίστωσα ότι το Ενεργειακό Κέντρο λειτουργεί με τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας και λειτουργικότητας όσον και τα λοιπά των ευρωπαϊκών Ενεργειακών Κέντρων.

Αυτό που προστίθεται πέραν των συστημάτων πυρασφάλειας των μονάδων που φιλοξενούνται στο Ενεργειακό Κέντρο είναι και η λειτουργία ενός υπερσύγχρονου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο οποίος πλήρως στελεχωμένος και άρτια εξοπλισμένος μπορεί να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις και να προστατεύσει τη ζωή και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Ένας από τους στόχους μας ήταν η επιτυχής λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος. Η αναβάθμιση του. Και δεν ήταν τυχαία η απόφαση της Κυβέρνησης να υπάρξει ανεξαρτητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, έτσι ώστε να υπάρχει επικέντρωση της προσοχής στα της πυρασφάλειας, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω είτε συγκρούσεις είτε επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες κλπ.

Αν είναι κάτι για το οποίο θέλω να εκφράσω απόλυτη ικανοποίηση είναι για τη συνεργασία των κοινοτήτων της περιοχής που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πολιτική της Κυβέρνησης- και η περιοχή αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως υψηλού κινδύνου. Για αυτό και τα μέτρα που παίρνουμε, για αυτό και η σημερινή με ικανοποίηση ολοκλήρωση του έργου, το οποίο μέσα σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και με την εποπτεία διυπουργικής επιτροπής, επικεφαλής της οποίας ήταν η Υπουργός Ενέργειας, έγινε κατορθωτό, παρακολουθώντας χρονοδιαγραμματικά τα στάδια υλοποίησης είτε των έργων υποδομής του Ενεργειακού Κέντρου είτε, ιδιαίτερα, της απαραίτητης ανάγκης να έχουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο χρόνο που επιβαλλόταν, έτοιμη να αντιμετωπίσει τους οποιουσδήποτε κίνδυνους, δημιουργεί το αίσθημα ικανοποίησης από πλευράς μας και, θέλω να ελπίζω, και ασφάλειας από πλευράς κατοίκων.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εμπλέκονται στο να γίνει κατορθωτή η έγκαιρη και αποπεράτωση του κτηρίου και στελέχωση της Υπηρεσίας.

Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς όλους και την ελπίδα ότι το Κέντρο που αποτελεί πρότυπο θα είναι προς όφελος, όπως και είναι προς όφελος, της πατρίδας μας, της ευρύτερης οικονομίας, της ευημερίας τόσο των κοινοτήτων της περιοχής, αλλά και του συνόλου του κυπριακού λαού.  

(ΡΜ/ΣΧ)