Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-02-2023 11:40

Συμμετοχή βουλεύτριας κας Ε. Χαραλαμπίδου στις εργασίες της Χειμερινής Συνάντησης της ΚΣ ΟΑΣΕ

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκαν χθες στη Βιέννη οι εργασίες της 22ης Χειμερινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ).

Σε παρέμβασή της σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής η Αντιπρόεδρος της ΚΣ ΟΑΣΕ και Ειδική Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ενημέρωσε τη Μόνιμη Επιτροπή για τα αποτελέσματα επίσκεψής της στη Μολδαβία, μαζί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κα. Anita Ramasastry, της πρώτης επίσκεψης που πραγματοποίησαν από κοινού αξιωματούχοι της εκτελεστικής πλευράς του ΟΑΣΕ και της Συνέλευσης.

Η κα Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε δε στη συμμετοχή της τον περασμένο Δεκέμβριο σε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για την καταπολέμηση της διαφθοράς που διοργάνωσαν στη Χάγη οι κυβερνήσεις του Καναδά, του Ισημερινού και της Ολλανδίας.

Στο πλαίσιο συζήτησης της Έκθεσης του Ταμία της Συνέλευσης, η κα Χαραλαμπίδου ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση της Μόνιμης Επιτροπής για θέματα που αφορούν τη διαχείριση των πόρων της ΚΣ ΟΑΣΕ.

Η κα Χαραλαμπίδου συμμετείχε επίσης σε συνεδρία της Υποεπιτροπής για τον Κανονισμό Λειτουργίας της Συνέλευσης κατά την οποία παρουσίασε αριθμό τροπολογιών που σκοπούν στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην ΚΣ ΟΑΣΕ, καθώς και τη διασφάλιση της νομικής δεσμευτικότητας του Κώδικα Δεοντολογίας για τα Μέλη της ΚΣ ΟΑΣΕ.

Εξάλλου, στο περιθώριο των εργασιών της Συνέλευσης η κα Χαραλαμπίδου είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Καζακστάν κ. Askar Shakirov, ενόψει της προσεχούς επίσκεψής της στη χώρα, ως Ειδικής Συντονίστριας βραχείας διάρκειας αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ για την παρακολούθηση των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 19 Μαρτίου.   H κα Χαραλαμπίδου συζήτησε με τον κ. Shakirov θέματα εφαρμογής των προηγούμενων εισηγήσεων του ΟΑΣΕ για την εκλογική νομοθεσία του Καζακστάν και ενημερώθηκε για τις επιδιωκόμενες μεταρρυθμίσεις.

Τέλος, η κα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με τον Πρώτο Αναπληρωτή Πρόεδρο της Γερουσίας του Ουζμπεκιστάν και επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Ουζμπεκιστάν στη ΚΣ ΟΑΣΕ, κ. Sadik Safoev, με τον οποίο αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα διμερούς και ευρύτερου ενδιαφέροντος.  

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)