Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-03-2023 14:40

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων προς μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο: «Νομικές Σπουδές-Το επάγγελμα του Δικηγόρου στην πράξη. Κράτος Δικαίου και διαδικασία απονομής Δικαιοσύνης»

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) υπενθυμίζει ότι το Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη παρουσίαση της σειράς διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρεται σε μαθητές και μαθήτριες, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη 1:00 μ.μ., με θέμα: «Νομικές Σπουδές-Το επάγγελμα του Δικηγόρου στην πράξη. Κράτος Δικαίου και διαδικασία απονομής Δικαιοσύνης». Η συγκεκριμένη θεματική απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Α’ Λυκείου και θα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: http://bit.ly/40oqEpQ      

Η παρουσίαση θα προσφερθεί από την κα Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, Δικηγόρο, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπο Τύπου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και Διδάσκουσα Καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (2011-2015). Στο πλαίσιο της παρουσίασης οι μαθητές/μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το επάγγελμα του δικηγόρου, καθώς και για βασικές έννοιες της Δικαιοσύνης, των Δικαστηρίων και του Κράτους Δικαίου. Θα επεξηγηθεί η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, από τη θεωρία στην πράξη καθώς και η συμμετοχή και ρόλος του δικηγόρου στη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, θα γίνει αναφορά σε σημαντικά σημεία που πρέπει να λάβουν υπόψη οι μαθητές/μαθήτριες στην απόφασή τους να σπουδάσουν Νομική, καθώς και στις επιλογές απασχόλησης που μπορεί να έχει ένας/μία απόφοιτος της Νομικής, πέραν της μάχιμης δικηγορίας. 

ΙΠ