Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-03-2023 12:19

H Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας παρέστη στο τρισάγιο για τον ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Γρηγόρη Αυξεντίου

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου παρέστη σήμερα στο τρισάγιο για τον ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 Γρηγόρη Αυξεντίου,στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Μετά το πέρας της επίσκεψής της, η κ. Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Είμαστε εδώ σήμερα για την κατάθεση στεφάνου στον τάφο του ήρωά μας Γρηγόρη Αυξεντίου. Η θυσία του είναι παράδειγμα αυτοθυσίας και υπέρτατης αγάπης προς την πατρίδα. Υποχρέωση δική μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενεές τα ιδανικά της αγάπης προς την πατρίδα και της ελευθερίας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω παιδιά από τα σχολεία μας εδώ, γιατί μέσω της βιωματικής εμπειρίας μπορούμε να τους μεταφέρουμε αυτές τις αξίες.

Με την ευκαιρία αυτή, επιτρέψτε μου να εκφράσω τον συγκλονισμό μου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, όπως και τη βαθύτατη θλίψη μου για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτό, για τον Κυπριανό και την Αναστασία ιδιαίτερα, αλλά και τις ευχές μου για ανεύρεση των αγνοουμένων».

ΙΠ