Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-04-2023 11:51

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου πραγματοποίησε χθες, στο Υπουργείο, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ).

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΣυΝΚ είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν την Υπουργό για τη δομή και τις δραστηριότητες του Συμβουλίου, όπως και για τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει ως αντιπροσωπευτική πλατφόρμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Νεολαίας στην Κύπρο. Αναφέρθηκαν, επίσης, σε πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, καθώς και σε προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, εξέφρασαν την ετοιμότητα του Συμβουλίου να εμπλακεί σε δράσεις και δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την ενεργό συμμετοχή των νέων στα κοινά.   

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι η ενδυνάμωση και η ευημερία των νέων μας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), οι οποίες πηγάζουν από το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Υπουργός  επισήμανε, επίσης, ότι το ΥΠΑΝ, ως το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για θέματα νεολαίας, επιδιώκει να είναι δίπλα στους νέους/νέες, ώστε να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους. Η ίδια, πρόσθεσε, θα είναι σε συνεχή επαφή με τα μέλη του Συμβουλίου, με στόχο να ενημερώνεται για τις προτάσεις, τις ιδέες και τις εισηγήσεις τους.

 ΙΠ