Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-05-2023 13:26

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Χαρταετοί της Ειρήνης» από τα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε.+ Πάφου

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ειρηνικής Συμβίωσης που γιορτάζεται στις 16 Μαΐου, καθώς και της Διεθνούς Ημέρας Οικογένειας που γιορτάζεται στις 15 Μαΐου,  τα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε.+ όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πάφου παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία την εκδήλωση «Χαρταετοί της Ειρήνης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κέννεντυ στην Πάφο, το Σάββατο, 20 Μαΐου 2023.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτέλεσε το επιστέγασμα της κοινής εθελοντικής δράσης «Χαρταετοί της Ειρήνης» που υλοποίησαν τα σχολεία ΔΡΑ.Σ.Ε.+ Πάφου, με στόχο να κατανοήσουν  τα παιδιά την αξία της ειρήνης ως πανανθρώπινου και πολύτιμου αγαθού. Παράλληλα, η εν λόγω δράση, επικεντρώθηκε στην καλλιέργεια των στάσεων ζωής και των αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν τους πολίτες της εποχής μας, όπως π.χ. είναι ο σεβασμός, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η αποδοχή διαφορετικότητας και η συμβίωση-συνύπαρξη σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες.

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, 250 χαρταετοί που έφτιαξαν οι μαθητές και μαθήτριες των εμπλεκόμενων σχολείων, εκτέθηκαν στην Πλατεία Κέννεντυ, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα ειρήνης. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών/τριών των σχολείων: Νηπιαγωγείο Πάφου Γ΄ - Αποστόλου Παύλου, Δημοτικό Σχολείο Πάφου ΣΤ΄ - Κάτω Πάφου, Δημοτικό Σχολείο Πάφου Θ΄ - Κουπάτειο, Δημοτικό Σχολείο Πάφου ΙΑ΄- Αγίου Σπυρίδωνα, Δημοτικό Σχολείο Πάφου ΙΒ΄ - Πεύκιος Γεωργιάδης,  Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης και Μουσικό Σχολείο Πάφου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να εμπλακούν, μαζί με τα παιδιά του,ς σε ποικίλες εικαστικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου τον χαιρετισμό της οποίας ανέγνωσε ο Πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου και Υπεύθυνος του Έργου ΔΡΑ.Σ.Ε.+ δρ Γεώργιος Γιαλλουρίδης

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το Επαρχιακό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου και το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Πάφου.

 ΙΠ