Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-09-2018 15:43

Συναντήσεις Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας

Συνεχίζονται οι επαφές του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου με βασικούς φορείς της κυπριακής οικονομίας. Ο Πρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου είχαν σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ). Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για πιθανούς τρόπους συνεργασίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο, βάσει της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος κ. Τάκης Κληρίδης, επεσήμανε για μία ακόμη φορά την πρόθεση του Συμβουλίου για συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς περιλαμβανομένων και οργανωμένων συνόλων του ιδιωτικού τομέα, ώστε οι συστάσεις πολιτικής προς την Κυβέρνηση να αποτελούν προϊόν διαλόγου και συλλογικής εργασίας. Ο κ. Κληρίδης εξήγησε τον συμβουλευτικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα του Συμβουλίου και τόνισε ότι όλες οι συστάσεις του θα δημοσιοποιούνται μέσω και των Ετήσιων Εκθέσεων του, στα πλαίσια της διαφάνειας με την οποία καλείται να λειτουργεί. Οι συστάσεις αυτές θα είναι τεκμηριωμένες και θα περιλαμβάνουν  πιθανούς  τρόπους βελτίωσης της κατάταξης της Κύπρου σε διεθνείς δείκτες συγκριτικής αξιολόγησης που αφορούν σε θέματα ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας .

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του Συμβουλίου, εκφράζοντας την ετοιμότητα του Επιμελητηρίου για πλήρη συνεργασία και στήριξη. Επικρότησε τη δημιουργία του Συμβουλίου και τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των σχετικών θεμάτων, για να κατορθώσει η Κύπρος να κάνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και θετικά βήματα για βελτίωση της ανταγωνιστικότητά της ώστε να μην υστερεί έναντι των ανταγωνιστών της που, με συνεχείς μεταρρυθμίσεις,  γίνονται ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί.

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας με τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Γεωργιάδη, και τα Μέλη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.  Σκοπός της συνάντησης η αλληλοενημέρωση μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο τον εντοπισμό πιθανού πεδίου συνεργασίας αλλά και τη διασφάλιση αποφυγής τυχόν επικαλύψεων μεταξύ των εργασιών των δύο Συμβουλίων, δεδομένης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε ότι η αλληλοενημέρωση και συνεργασία θα είναι συνεχείς.

------------------------

ΕΙ