Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-06-2023 11:09

Βιωματική μάθηση και δημιουργική απασχόληση για το περιβάλλον στα Δημοτικά σχολεία της Ευρύχου και της Κοράκου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Δρ Μαρία Παναγιώτου σε συνεργασία με την Μονάδα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη του Υπουργείου Παιδείας, το Ινστιτούτο MountMed, το Δίκτυο Κοινωνικής Στήριξης Ορεινών Περιοχών, την Cardet και την Together Cyprus διοργάνωσαν σειρά διαδραστικών εργαστηρίων στα Δημοτικά Σχολεία της Κοράκου και της Ευρύχου.

Ειδικότερα, οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την πλαστική ρύπανση μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια. Στόχος της  δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για την πρόληψη της πλαστικής ρύπανσης μέσα από τη βιωματική μάθηση και τη δημιουργική απασχόληση.

Στους μαθητές και στις μαθήτριες δόθηκαν μάλιστα μολύβια σπόροι για να αντιληφθούν εμπράκτως τον «κύκλο ζωής» χρηστικών αντικειμένων.

Στόχος του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος είναι να ενδυναμώσει και να ενισχύσει τη συνεργασία με το σύνολο των κοινωνικών εταίρων, έχοντας ως γνώμονα την ενεργοποίηση των πολιτών, ξεκινώντας από τους νέους, για τη διαμόρφωση ενός πιο αειφόρου μέλλοντος.

(ΡΜ/ΕΠ/ΣΧ)