Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-07-2023 15:27

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον διορισμό του κ. Δ. Σκουρίδη στη θέση του Επικεφαλής Επιστήμονα

Λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα που αποδίδει η Κυβέρνηση στην έρευνα, στην καινοτομία και στην ψηφιακή μετάβαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης διόρισε τον κ. Δημήτρη Σκουρίδη στη θέση του Επικεφαλής Επιστήμονα για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία.

Επισημαίνεται ότι ο ρόλος του Επικεφαλής Επιστήμονα έχει διευρυνθεί ούτως ώστε να καλύπτει, πέρα από την έρευνα και την καινοτομία, και θέματα τεχνολογίας.

Ο ενισχυμένος ρόλος του Επικεφαλής Επιστήμονα θα διευκολύνει τη στενότερη συνεργασία με τη βιομηχανία και τη βέλτιστη αξιοποίηση αναδυόμενων τεχνολογιών, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες της χώρας για αύξηση της παραγωγικότητας και ανάπτυξη. Μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής Επιστήμονας αναλαμβάνει συμβουλευτικό ρόλο στη διασφάλιση της επιτάχυνσης προς τους στόχους της ψηφιακής Ευρώπης του 2030 και λειτουργεί ως καταλύτης για την υλοποίησή της.

Η διεύρυνση του ρόλου του Επικεφαλής Επιστήμονα αντιπροσωπεύει μια στρατηγική επένδυση στο μέλλον της Κύπρου, πλήρως ευθυγραμμισμένης με το Όραμα 2035, για τη δημιουργία μιας ανθεκτικής οικονομίας, ικανής να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας προεδρεύει, ex officio, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

 

Για το βιογραφικό σημείωμα του κ. Σκουρίδη πατήστε εδώ.

 

(ΡΜ/ΜΒ/ΣΧ)