Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-08-2023 11:46

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφορικά με εργασίες κτηριολογικής αναβάθμισης δημόσιων σχολείων


Εργασίες κτηριολογικής αναβάθμισης που είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε εξέλιξη σε 43 σχολεία, συνολικού κόστους πέραν των €149,000,000


Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι, η Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, υλοποιεί τον κτηριακό προγραμματισμό του Υπουργείου και προβαίνει στη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εργασιών με στόχο την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Στον κτηριολογικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται έργα ανεγέρσεων, επεκτάσεων, αντισεισμικών και ενεργειακών αναβαθμίσεων, συντηρήσεων και βελτιώσεων σχολικών κτηρίων.

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου 2023-2024, υλοποιήθηκαν ή θα αποπερατωθούν 13 έργα, συνολικής δαπάνης €7,000,000 περίπου (Πίνακας A).

Πέραν των πιο πάνω και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024, θα συνεχιστεί η υλοποίηση άλλων 30 έργων, συνολικής δαπάνης €142,000,000 περίπου (Πίνακας B).

Τα σημαντικότερα έργα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εστιάζονται στην ανέγερση δύο νέων Τεχνικών Σχολών (στη Λεμεσό και Λάρνακα) και στην ανέγερση δύο Ειδικών Σχολών (Αποστόλου Λουκά και Αναρρωτήριο Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό), εκτιμημένης συνολικής δαπάνης πέραν των 80 εκ. ευρώ.

Λαμβάνοντας μέριμνα για τη συνεχή βελτίωση, τη λειτουργικότητα και την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, σύμφωνα με τις ανάγκες που καταγράφονται, είναι επόμενο πάντοτε να βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες οικοδομικές εργασίες. Τα έργα αυτά, που είτε αποπερατώνονται είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, δείχνουν τη φροντίδα της πολιτείας για τα σχολεία και προορίζονται να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για τη λειτουργία τους.

 

(ΜΒ/ΣΧ)