Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-08-2023 18:15

Συνάντηση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας με τη Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου πραγματοποίησε σήμερα, στο Υπουργείο, συνάντηση με τη Γραμματεία της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Μιχαηλίδου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ανέφερε: «Λόγω της επικείμενης έναρξης της σχολικής χρονιάς, θεωρούμε πολύ σημαντικό να έχουμε επικοινωνία με όλους τους εταίρους μας. Σήμερα, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την εκπαιδευτική και συνδικαλιστική οργάνωση ΟΛΤΕΚ, της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Είδαμε μαζί τους τα διάφορα θέματα που αφορούν στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως τη στελέχωση, το κτηριολογικό μας πρόγραμμα, θέματα που αφορούν στα βιβλία, στα νέα προγράμματα και στις προτεραιότητες που έχουμε.

Γενικότερα, μεταφέραμε το μήνυμα που προκύπτει και από το πρόγραμμα διακυβέρνησης: Ότι επιθυμία μας είναι να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε την τεχνική εκπαίδευση ευρύτερα, τόσο δηλαδή τη σχολική εκπαίδευση, όσο και τη μεταλυκειακή εκπαίδευση, με τα μεταλυκειακά ινστιτούτα. Συνεπώς, ενημερώσαμε για τις αποφάσεις και ακούσαμε τις ανησυχίες τους, που έχουν κυρίως να κάνουν με τα κτηριολογικά, αλλά και με τη στήριξη έμπρακτα, με θέσεις και λοιπά, στην τεχνική εκπαίδευση.

Έχουμε ήδη εκφράσει τη θετική μας διάθεση για να βοηθήσουμε. Και για εμάς σημασία έχει η συνέχιση αυτού του διαλόγου να είναι δηλαδή μια δυναμική διαδικασία. Έχει ήδη θεσμοθετηθεί αυτός ο διάλογος και θεωρούμε ότι, και μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα είμαστε σε επικοινωνία με την Οργάνωση, έτσι ώστε να μπορούμε να επιλύσουμε τυχόν προβλήματα, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της φοίτησης. Γενικότερα, θεωρούμε ότι αυτές οι συζητήσεις βοηθούν και εμάς, γιατί παίρνουμε στοιχεία. Παίρνουμε ανατροφοδότηση από τη βάση των εκπαιδευτικών μας, αλλά και τους συνδικαλιστές μας, ώστε να ενημερώνονται άμεσα για τις πολιτικές μας και για τις διάφορες αποφάσεις».

(ΑΦ)